Nekategorizirano

Novica, ki so jo levi mediji zamolčali! Koliko denarja je Šarčeva vlada tik pred odstopom namenila nevladnim organizacijam.

Skoraj nemogoče, a očitno še kako resnično. Na dan razglasitve epidemije je Šarčeva vlada nevladnim organizacijam namenila kar 107.000 evrov. Vladni Urad za komuniciranje (UKOM) je 12. marca 2020, na dan razglasitve epidemije z novim koronavirusom v Sloveniji in dan pred imenovanjem nove vlade, to je še v času prejšnje Šarčeve vlade, z večjim številom nevladnih organizacij podpisal pogodbe: Gre za satelite levih politipčnih strank, ki se delajo, kot da so nevladne organizacije.  UKOM jim je dodelil kar 107.000 evrov proračunskega denarja, piše Demokracija.

Šlo je za podpis pogodb po 107.000 evrov vrednem razpisu UKOM 2020 in za projekte »spoštovanja in sprejemanja različnih etničnih skupin, beguncev in migrantov« ter »medijske pismenosti«. Izbrane nevladne organizacije namreč v osnovi po slovenskih šolah večinoma pripravljajo izobraževalne delavnice za učence in dijake.

Ker so se v času epidemije COVID19 na UKOM izjemno povečali nekateri stroški, ki nastajajo iz postavk, namenjenih najbolj ranljivim skupinam, so nato iz urada nevladne organizacije pozvali k podpisu aneksov, s katerimi bi odstopili od pogodb. Prepričani so namreč, da imajo ranljive skupine kljub epidemiji enake pravice do biti obveščen kot vse ostale skupine. »Nesprejemljivo bi namreč bilo, da jih zaradi omejenih proračunskih sredstev diskriminiramo pri celovitem informiranju.

Med  izbranci denarja je tudi Filip Dobranič? To je tisti, ki je bil soorganizator znamenitega shoda proti vladi, kjer so predsedniku Janezu Janši grozili s smrtjo. Dobranič naj bi za to pokasiral kar 5980 evrov?

 

Mogoče vam bo všeč