Nekategorizirano

Janez Janša: »Za vzpostavitev druge republike moramo obraniti prvo, ker je ogrožena v svojih temeljih«

 

Po uspešni predstavitvi knjige dr. Ivana Janeza Štuheca »Slovenija brez Patrie in Zvonov v Ljubljani,  je celjska Mohorjeva družba predstavila to zelo  lucidno in prodorno čtivo tudi v Celju. V prepolni Kardinalovi dvorani Doma Svetega Jožefa sta o knjigi sami in okoliščinah njenega nastanka spregovorila avtor knjige, dr. Ivan J.  Štuhec, moralni teolog, zagovornik slovenskih tradicionalnih vrednot in pisec številnih knjig ter  Janez Janša, pisec spremne besede v knjigi, poslanec v DZ RS in najpomembnejši člen slovenske osamosvojitve, ki je  podredil svoje delovanje in poslanstvo vzpostavitvi  slovenske države ,ki bi temeljila na pravih vrednotah, tistih, ki so doma v Sloveniji in krepijo narodovo samozavest.

Ob samem začetku je bilo poudarjeno, da sta bili obe dve aferi uvoženi iz tujine z jasnim namenom, Patria iz Finske, Zvonovi iz Italije. Pri Patrii z namenom diskreditacije in zrušitve opozicijskega vodje ter posledično temu izločitev iz politične tekme, pri Zvonovih pa zrušitev slovenske RKC  in njeno moralno razvrednotenje .  Najbolj boleče pri vsem tem je, da so pri tem pomagali  klečeplazni informatorji in »postreščki«. Pri samih zvonovih je zelo indikativno tudi to, da se je v nasilno politično ugasnjenih Zvonu 1 in 2 sama višina zneskov  prilagajala za sprotne politične potrebe, kar se lahko ponazori z izjavami nekdanje premierke Alenke Bratušek, da je v sedanjem času znesek 400 milijonov evrov realna in odgovarja znesku  denarja, naloženega v teh dveh skladih in ne kot je sprva bilo sproducirano 800 milijonov, kasneje celo  1, 5 milijarde evrov. Popolnoma jasna politična manipulacija, glede na že takrat izdelan elaborat o rešitvi Zvonov, ki bi bili do leta  2015 že na zeleni veji. Sočasno se je dogajalo nepreverjeno, škodljivo laganje in pretiravanje kot dimno zaveso za afero nezaslišanih razsežnosti, pranja iranskega denarja, milijardnega zneska v dolarjih za  iransko obveščevalno službo, za iranski jedrski program in  za podporo terorizma.

 Politika, leva in ultra leva in njeni  poltroni so bili mnogo pregloboko z prstom v marmeladi in so delali na dokončnem pokopu skladov preko ne odobritvi rešitve skladov s pomočjo državnih bank.

Ob postavitvi vprašanj in ob zaključni besedi je bilo govora tudi o  premostitvenem kreditu SDS. Tukaj je jasno to kar more biti jasno. Na začetku so bila ena tolmačenja glede možnosti najetja in višine v času ko je bil najet pa drugo tolmačenje. Ob neugodnem tolmačenju  za SDS smo  neporabljen del vrnili in še z obrestmi. »V koliko se bo ugotovilo da je bil prekršek bomo kazen poravnali. Ne bomo se pa nikoli strinjali in pristali na to, da je prekršek zločin v kolikor ga naredi SDS in zločin prekršek   v kolikor ga naredi nekdo drug ,ki je po godu stricem in upraviteljem globoke države« je bil jasen  Janez Janša.

Tekst in slike Vane K. Tegov

Mogoče vam bo všeč