Nekategorizirano

Nove okužbe na Hrvaškem!

Hrvaška ima od danes kazalnik 14-dnevne pojavnosti na sto tisoč prebivalcev 7,11, do deset gre po kriterijih NIJZ za varne države. A če se ponovita še dva takšna dneva, bo imela Hrvaška že pojutrišnjem kazalnik 9,79, kar pomeni, da že v ponedeljek Hrvaška ne bo več varna država. To pa nebi pomenilo nič dobrega za Hrvaško in njen turizem.

Da bi uvedli obvezno nošenje zaščitnih mask v zaprtih prostorih, se še niso odločili, lahko pa to predpišejo županijski štabi civilne zaščite, piše Žurnal24 To pa zna biti nerodno, saj virus, ki v vročih dnevih na vročini, zunaj ne preživi, je v notranjih prostorih lahko še kako dejaven.

·         V Zagrebu so odkrili 23 novih okužb (sprva so poročali o 20), od tega jih je 12 iz nočnih klubov in nekaj uvoženih.

·         Na Reki, Crikvenici, Krku, Cresu, Lošinju so potrdili šest novih okužb, med temi so štirje stiki oseb, ki so bile potrjene včeraj in dva pomorca, eden je prišel iz tujine, drugi pa je v službi v stiku z mornarji, ki odhajajo na ladje.

·         V Osiješko-baranjski županiji so potrdili 12 novih okužb (včeraj jih je bilo 38). Osem potrjenih je iz Đakova, kar pa ni še točna številka.

·         V Splitsko-dalmatinski županiji so potrdili pet novih okužb, štiri so iz Splita, ena iz Makarske.

·         Ponovno pa so zaznali novo ukužbo v Zadru. Gre za voznika, ki je prevažal tenisače na teniškem turnirju.

 

Mogoče vam bo všeč