Nekategorizirano

Nogometaši Olimpije v karanteno! Okuženi kar trije!

Kot poroča portal Utrip Ljubljene je bila novica sprva neuradna, a se je kmalu izkazala za pravilno. To je že kmalu za tem uradno potrdila tudi Olimpija.

V ponedeljek so nogometaši Olimpije opravili obvezno preventivno testiranje pred pričetkom prvenstva. V vrstah zeleno-belih so se pojavile okužbe z novim koronavirusom. “Zaradi stika s pozitivnimi na koronavirus (covid-19) morajo po strokovnih smernicah vsi igralci in strokovni štab v karanteno,” so zapisali pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravje.

Olimpija ima (zaenkrat) tri pozitivne teste z včerajšnjega testiranja in celotno moštvo odhaja v karanteno. Poleg tekmah Domžale – Bravo in Maribor – Aluminij tako ni možnosti niti za izvedbo tekme Gorica – Olimpija. Zeleno-beli namreč v skladu z navodili NIJZ prav tako odhajajo v karanteno, vprašanje pa je, kaj bo z njihovo evropsko tekmo. Šlo bo za las – če bodo karanteno uspeli prestati do 27. avgusta, bi utegnili vseeno zaigrati v kvalifikacijah. če se bo bolj zavleklo, bodo avtomatski poraženci.

Tekme državnega prvenstva bodo za Olimpijo tako prestavljene in vsi, ki so kupili vstopnice, jih bodo lahko koristili, ko bo posamezna tekma (v tem primeru tekma 1. kroga Prve lige Telekom Slovenije) na sporedu. Iz ljubljanskega kluba so sporočili še, da so sklenili pogodbo s slovenskim vratarjem Žigo Frelihom, ki se bo v Stožice preselil iz hrvaškega prvoligaša NK Inter Zaprešić.

Nogometna zveza Slovenije (NZS) je sicer po posvetu s pristojnimi institucijami odredila obvezno testiranje na covid-19 za vse slovenske prvoligaše pred začetkom sezone. Testiranja so obvezna za vse nogometaše, člane strokovnih vodstev klubov in sodnike, ki bodo delegirani na prvoligaške obračune.

 

Mogoče vam bo všeč