Nekategorizirano

Kitajski hekerji napadajo ameriško volilno infrastrukturo

Hekerji, povezani s kitajsko vlado, napadajo ameriško volilno infrastrukturo pred predsedniškimi volitvami 2020, je v nedeljo dejal svetovalec za nacionalno varnost Bele hiše Robert O’Brien, ki je opozoril na domnevno, vedno bolj aktivno kitajsko vmešavanje v ameriške volitve.

Izjava presega informacijo iz urada direktorja Nacionalne obveščevalne skupnosti (ODNI), ki je v petek povedal, da Kitajska širi svoja prizadevanja za vpliv in da Rusija že skuša spodkopati kampanjo demokratičnega kandidata Joea Bidena.

Toda ODNI neposredno ne obtožuje Pekinga, da poskuša vdreti v sisteme, povezane z ameriškimi volitvami.

“Kitajska, podobno kot Rusija, kot Iran, se ukvarja s kibernetskimi napadi in krajo omrežne identitete in s podobnimi stvarmi, ki se nanašajo na našo volilno infrastrukturo, spletna mesta in podobne stvari” – je dejal.

O’Brien je dejal, da so v ZDA ugotovili, da hekerji poskušajo vdreti v spletna mesta, ki pripadajo uradom državnega sekretarja po vsej državi, to so odgovorni za izvajanje lokalnih volitev in zbiranje podatkov o Američanih.

ODNI je že pred časom dejal, da “sovražniki” poskušajo ogrožati zasebne komunikacije ameriških političnih kandidatov in prodreti v ameriške volilne sisteme pred novembrskimi predsedniškimi volitvami. Izjavil je tudi, da Kitajska želi, da predsednik Donald Trump ne bo ponovno izvoljen.

Mogoče vam bo všeč