Nekategorizirano

Nezakonito snemanje pogovorov med počivalškom in nekdanjim direktorjem blagovnih rezerv?

V oddaji Tarča na TV Slovenija so včeraj razkrili zvočni posnetek telefonskega pogovora med ministrom Zdravkom Počivalškom in nekdanjim direktorjem blagovnih rezerv Antonom Zakrajškom. Oba sta potrdila, da pogovora nista snemala, zato obstajata le dve opciji: da so pogovor nezakonito snemale obveščevalne službe ali pa je policija snemala na podlagi zakonite odredbe, vendar posnetka nikakor ne bi smeli objaviti v medijih. Zakrajškov odvetnik je že napovedal vložitev pravnih sredstev zoper RTV.

V četrtkovi oddaji Tarča, kjer je bilo govora o nabavi medicinske opreme, so objavili zvočni posnetek telefonskega pogovora med ministrom Zdravkom Počivalškom in nekdanjim direktorjem blagovnih rezerv Antonom Zakrajškom. Oba sta potrdila, da pogovora nista snemala, zato je Zakrajškov odvetnik Dejan Markovič že napovedal vložitev ustreznih pravnih sredstev za zaščito pravnega interesa.

In kaj je na tem posnetku bilo: V zvočnem posnetku je minister Počivalšek od Zakrajška zahteval plačilo Avansa za določeno podjetje, saj je to posel jamčilo z bančno garancijo. Zakrajšek je Počivalška nato vprašal ali to velja za vsa podjetja, Počivalšek pa mu je odvrnil, da avans velja samo za konkretno podjetje, saj je posel zavarovalo z bančno garancijo. V javnosti se zato napačno interpretira, da gre za favoriziranje določenega podjetja, toda v času, ko je bilo potrebno na trgu ponudnikov medicinske opreme veliko neresnih podjetij, je bil to edini način, da se je z gotovostjo zagotovilo zaščitno opremo.

 Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je na današnji novinarski konferenci poudaril, da se je zgodba, ki je v zadnjih tednih dobila medijske razsežnosti, “spremenila v režiran in politično motiviran lov na mojo glavo”. “Dejstva, podatki in objektivne okoliščine – vse to izginja in se je spremenilo v politično predstavo,” je izpostavil in dodal, da moramo pod drobnogled vzeti tri ključna obdobja – tisto pred razglasitvijo epidemije, ob razglasitvi in po umiritvi razmer. Gre za tri presečne datume. Marca je, je spomnil, Šarčeva vlada sprostila vse rezerve zaščitne opreme in sklenila, da jih je treba nadomestiti do konca leta, za kar je zadolžila zavod za blagovne rezerve. 11. marca je nato vlada odločila, da je treba brez postopka javnih naročil “izvesti vse aktivnosti za nujno pridobitev zaščitne opreme” za zaščito pred novim koronavirusom.

 Naša »neodvisna« TV Slovenija, ki je vse prej, kot neodvisna pa širi strah, nezadovoljstvo in laži še naprej? Do kdaj še?

 

 

 

 

Mogoče vam bo všeč