Nekategorizirano

NEVERJETNO! Po Počivalšku so se levičarji z lažjo spravili tudi nad Pivčevo

V javnost so pricurljale informacije, da naj bi Zavod za blagovne rezerve na pobudo Ministrstva za kmetijstva gozdarstvo in prehrano odkupil večje količina vina v namen destilacije in kasneje za predelavo v etanol in nato pa v razkužilo.

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec te govorice odločno zanika in dodaja, da sicer so potekali določeni pogovori z Zavodom za blagovne rezerve na pobudo vinarskega sektorja in gospodarske zbornice, vendar se v tej smeri niso dogovorili nič dokončnega, zato do odkupa vina nikakor ni prišlo.

 “Izjemno neprimerno in nedržavotvorno, da take neresnice širi del slovenske politike. Prav tako so ti pogovori imeli oznako interno in se ji ne zdi primerno, da določene informacije, ki naj bi bile označene kot državna skrivnost, uhajajo v javnost iz Zavoda za blagovne rezerv,” je povedala Pivčeva.

 Kot je povedala ministrica, pred izbruhom epidemije nihče ni vedel, kaj nas čaka. Ker je obstajala možnost, da bi ostali brez hrane, je vlada sprejela sklep, o povečanju blagovnih rezerv na področju hrane, da bi lahko zagotovila preskrbo s hrano za prebivalce Republike Slovenije, v primeru, da bi se zaustavil transport hrane zaradi zaprtja meja ali zaradi zaustavitev dela v kmetijski in živilski industriji.

 

Izjavo si lahko ogledate na:

 

Mogoče vam bo všeč