Nekategorizirano

RAZKRIVAMO ZAMOLČANO NOVICO! Za zaščitno opremo lobiral tudi dejan Židan!

Na seji Komisije za nadzor javnih financ je državni sekretar ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Aleš Cantarutti razkril, da je predsednik SD Dejan Židan klical na ministrstvo za gospodarstvo, da bi posredoval za posle z zaščitno opremo.

Tudi sam vrh opozicije je več, kot očitno posredoval pri omenjenih poslih. Na seji komisije DZ za nadzor javnih financ je med razpravo v zvezi z maskami na plan prišlo ime prvaka SD Dejana Židana. Židan je po prvih razkritjih sumljivih poslov dejal, da so vse nepravilnosti v zvezi z zaščitno opremo vredne kar interpelacije celotne vlade, da ga vse skupaj spominja na orožarsko afero pred 30 leti, kot najbolj moralno pa ocenil, da vlada privoli v predčasne volitve. “Razkritja koruptivnih poslov, pritiskov in groženj ob nabavi zaščitne opreme, kot jih Slovenija še ni videla. To ni odgovornost enega ministra. To je način delovanja in odgovornost te vlade. Zaradi tega pozivamo vlado, da odstopi,” je takrat zapisal na Twitterju. 

S tem, ko je Židan klical na dobavo opreme na blagovne rezerve seveda ni nič narobe, še posebej če bi le-ta res lahko to zaščitno opremo nabavil. Tako, kot ni nič narobe, če je na rezerve klical kdo drugi, od Peterleta, Podobnika, Urške-Bačovnik Janša itd. No Ti trije omenjeni pa so očitno problematični za novinarko POP TV Suzana Perman.

Lahko rečemo tudi, da se je ptička ujela v lastno past.

 

Mogoče vam bo všeč