Nekategorizirano

Krvodajalci pozor! UKC Maribor iz preventivnih razlogov Center za transfuzijsko medicino preselil na Srednjo zdravstveno šolo

Tudi v izrednih razmerah, ki jih je sprožila epidemija novega koronavirusa, transfuzijska dejavnost ne sme in ne more usahniti. Zaradi tega, ker so pri eni od zaposlenih v Centru za transfuzijsko medicino UKC Maribor, ki zaseda delovno mesto v kontroli kakovosti, ugotovili koronavirusno bolezen, so z današnjim dnem spremenili lokacijo za odvzem krvi.

Kot zaščitni ukrep pri zagotavljanju varnega okolja za krvodajalce smo na Centru za transfuzijsko medicino spremenili lokacijo odvzemov krvi, ki bodo potekali izven bolnišničnega okolja, kar smo že od začetka epidemije načrtovali. Transfuzijska služba dosledno izvaja vse ukrepe za preprečevanje okužb med krvodajalci in zaposlenimi. Zato smo spremenili tudi način vabljenja krvodajalcev, ki k nam prihajajo ob dogovorjeni uri in predhodnem preverjanju pogojev za darovanje krvi. Z uvedbo ukrepov omogočamo krvodajalcem in zaposlenim varno okolje in varen odvzem krvi.

Z 19. 3. 2020 so preselili odvzem krvi krvodajalcem iz Centra za transfuzijsko medicino – CTM UKC Maribor na začasno zunanjo lokacijo na Srednji zdravstveni šoli, Trg Miloša Zidanška 3, Maribor. Začasno so v Centru prilagodili tudi odvzemni čas:

– Ponedeljek, torek in četrtek od 7.30 do 12.00, v sredo in petek imamo terenske krvodajalske akcije.

– Krvodajalce bodo vabili preko sms vabila, v katerem jih bodo prosili za povratni klic za dogovor o uri prihoda in preverjanju pogojev za darovanje.

– Tudi krvodajalce, ki se sami odločijo za prihod naprošajo, da pred prihodom na krvodajalsko akcijo vedno pokličejo za dogovor o uri prihoda in preverjanju pogojev za darovanje.

– Telefonska številka za CTM UKC Maribor: 041/320-796 ali 02/321 22 71.

 

V UKC Maribor se zahvaljujejo za lep odziv krvodajalcev v tem tednu, obenem pa prosijo, da se odzivajo tudi v bodoče. V dani situaciji gledajo na zaloge krvi v celotni Sloveniji, ki se nekoliko zmanjšujejo, potreba po krvi je zelo nepredvidljiva, zato se Centri za transfuzijsko medicino nenehno prilagajajo trenutnim potrebam.

Mogoče vam bo všeč