Nekategorizirano

Nenapovedan obisk Janeza Janše na Mestni občini Maribor

Nocoj se je v poznih večernih urah na Mestni občini Maribor odvilo nenapovedano srečala predsednik Vlade RS Janez Janš in župan MO Maribor Saša Arsenovič. Sestanka so se udeležili tudi mariborski podžupan dr. Samo Peter Medved, poslanec Državnega zbora RS mag. Dejan Kaloh, predsednik sveta UKC Jože Šabeder ter mestni svetnik Alen Filipovič.

Pred tem se je predsednik vlade mudil tudi v UKC Maribor, kjer mu je direktor bolnišnice Vojko Flis predstavil situacijo v času drugega vala epidemije covida-19 in potrebnih investicij v zdravstveno infrastrukturo. Na srečo se razmere v UKC Maribor glede bolnikov počasi stabilizirajo, je dejal dr. Flis. A še vedno se srečujejo s kadrovskimi težavami zaradi odsotnosti zaposlenih, ki so okuženi z novim koronavirusom ali v karanteni zaradi stika z okuženimi.

Predsednik vlade se je v Mariboru ustavil tekom sobotnih delovnih obveznosti med Ljubljano in Mursko Soboto, kar vodstvo MO Maribor ocenjuje kot pozitivno gesto, saj si je premier vzel čas in županu prisluhnil glede vseh odprtih tem med MO Maribor in Vlado RS. Spregovorila sta o prenosu Upravne enote Maribor na novo lokacijo, o izzivih črpanja evropskih sredstev, o financiranju projektov MO Maribor, kjer je premier potrdil dogovor o financiranju, ki sta ga dne 20. 11. 2020 sprejela minister za kulturo dr. Vasko Simoniti in mariborski župan Saša Arsenovič. Premier je županu zagotovil proaktivno delo ministrstev do MO Maribor, še posebej tistih, ki trenutno niso aktivno vpeta v reševanje zadeve korona virusa.

Kot ključno informacijo, ki so jo na MO Maribor še posebej pozdravili, je zagotovilo predsednika vlade Janeza Janše, da bo Maribor v mesecu januarju 2021 obiskal s celotno ministrsko ekipo oz. Vlado Republike Slovenije.

Vsekakor je premier s tem pokazal, da Maribor pod to vlado ne bo pozabljen. Vsekakor je to bilo veliko presenečanje za vse Mariborčane, saj takih obiskov iz prejšnjih levih vlad niso vajeni.

Še posebej pa je treba pohvaliti delovanje SDS Maribor, ki je pod mag. Dejanom Kalohom razvilo izjemno ambiciozno držo. Mariboru se očitno obetajo boljši časi.

Mogoče vam bo všeč