Nekategorizirano

Nekateri dominantni slovenski mediji izkrivljeno poročali o gledanosti in odmevnosti konvencij Republikancev in Demokratov

Že vse od prve predsedniške kampanje Donalda Trumpa nekateri slovenski mediji prislovično navijajo za Demokrate oziroma njihove kandidate. Spomnimo, nekdanji dopismik RTV Slovenija Edvard Žitnik je še na dan volitev poročal, kako ima Trumpova protikandidatka Hillary Clinton zmago praktično že v žepu. Po Trumpovi zmagi je moral sneti kar debel cmok, v kakem zakotnem kotu svojega apartmana v New Yorku pa točil krokodilje solze razočaranja.

Tudi ob drugi kampanji nekateri slovenski mediji ves čas  poročajo izkrivljeno, pristransko, parcialno in nasploh zavajajoče. Zadnji tak primer so informacije  o GLEDANOSTI KONVENCIJ DNC in RNC v ZDA. Ameriški mediji so postregli z nekaterimi ključnimi podatki. Tako je  Trump samo v času konvencije Republikanske stranke zbral 76 milijonov dolarjev., Biden 6 milijonov manj. Preko televizijskih ekranov in drugih prenosnikov videosignala je gledanost republikanske konvencije dosegla 147,9 milijona ogledov, Demokrata Joea Bidena pa 122 milijonov.

Mogoče vam bo všeč