Nekategorizirano

Nedovoljen prehod državne meje- za njih ni ne »pregrad« in mej, da le gredo naprej!

S policije  pravijo, da  so v  soboto,  nekaj  pred  16.  uro,  na  avtocestnem počivališču Lopata obravnavali  22-letnega  moldavskega  voznika osebnega vozila in sopotnika,
prava  tako  Moldavca  starega  21  let  Moldavca  sta prevažala tri iraške državljane,  ki  so  ilegalno  vstopili v Slovenijo. Po zbranih podatkih so Iračani,  ki  so  bili  na  poti  iz  Iraka dobra dva meseca slovensko mejo prestopili  peš, prav tako so peš prestopili ostale meje. Notranjosti  različnih držav so prepotovali skriti v različnih tovornih in osebnih vozilih. Vsi trije so zaprosili  za  azil.  Moldavca, ki sta Irance, proti plačilu prevažala, smo pridržali in ju bomo kazensko ovadili.

Na območju Svete Eme smo včeraj dopoldne izsledili devet državljanov Bangladeša in dva državljana Pakistana,  ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Po opravljenih postopkih jih bomo predali hrvaškim varnostnim organom.

V prejšnjih letih so ob dežju ali bolj hladnem vremenu se pretok ustavil. Letos »izjemno« leto v marsičem postaja drugačno tudi za ilegalne prehode  meja, naših in ostalih. Najprej, je prvi val korone upočasnil premike, sedaj pa ko to še traja, se pojavlja nestrpnost pri čakajočih v »hostah« prav tako  pri sprovajalcih. Ti so v močnem »zaostanku« in ne glede na  vreme morajo spraviti čepeče  v grmih naprej  v »promet« . In tako se zgodi da ko so »iskalci sreče« popolnoma mirni se ustavijo v kakšnem »Marshe-ju«. Potem pa jim je  še »prevoznik » rekel marš.  Potem pa postopajo in čakajo  na policiste. Policija pa glede na pristojnosti, poleg popisovanja ima  pooblastila da  jih pripelje  do varnega prostora ali azilni dom le če znajo izgovoriti besedo  »azil« ki odpira vrata v raj »nevernikov«.

Čakamo na pomoč vojske, prej pa ne bo šlo če se ne uveljavi 37a člen. Parlamentarci ali vi veste da ne bo zimskega spanca brez aktivacije  nujno potrebnega člena?

Kako dolgo bomo čakali na to?

Vane T.Costa

Mogoče vam bo všeč