Nekategorizirano

Nedemokratično vladanje Tanje Fajon

Tudi sami člani Socialnih demokratov so razočarani nad delovanjem Tanje Fajon in nad njenimi radikalnimi potezami.

 

“Tanja Fajon bila si ves čas v vodstvu stranke, kot podpredsednica stranke Socialnih demokratov. Pojasni članicam in članom spodnje dogajanje in zakaj si boljše alternativa od Dejana Židana. Kljub temu, da zasedaš že tretji mandat v Bruslju, Socialni demokrati nismo dosegli višje javnomnenjske podpore, tako na državni, kot tudi ne na lokalni ravni. Na več stolih je težko sedeti. Če ti je tako malo mar za Slovenijo, odstopi kot poslanka v Bruslju in predaj mesto Matjažu Nemcu. Nato se boš lahko posvetila delu in pripravam na naslednje parlamentarne volitve v Sloveniji, saj si želiš, mesto premierke,” je bilo jasno in glasno sporočilo (ne)predsednici, Tanji Fajon.

V pismu je bilo nadalje tudi zapisano, da je tajnik SD Dejan Levanič med razlogi za uvedbo novega instituta regijskega koordinatorja, ki so ga potrdili na lanskem kongresu SD v Velenju, izpostavil predvsem prešibko povezanost med članstvom, mrežo in vodstvom stranke. “Žalostno, da je Dejan Levanič to dojel šele sedaj, po toliko letih in zgodovini, ki jo imamo socialni demokrati,” je zapisal anonimni pisec pisma in član stranke SD.

V nadalje pisma razkriva da bo za glasovanje na volilnem kongresu Tanja Fajon pripravila seznam članov, ki jo bodo izglasovali za predsednico stranke. “Ko se bo želela Tanja Fajon zavihteti na vrh stranke, bo v ta namen izdelan poimenski à la carte seznam posebno izbranih delegatov in koordinatorjev, ki so odločujoča ekipa Tanje Fajon.”

 

Mogoče vam bo všeč