Nekategorizirano

Naslednikom komunistov se je zmešalo! Hojs je zaradi spoštovanja odločitve sodišča dočakal vložitev interpelacije v DZ!

Ministrstvo za notranje zadeve je na podlagi odločitve upravnega sodišča, da prepoved koncerta Marka Perkovića Thompsona ni bila zakonita, izdalo novo odločbo, ki je razveljavila prejšnjo. Kljub temu, da je bila spoštovana odločitev sodišča, se je opozicija odločila, da bo Hojsa poklicala na politično odgovornost. Neumnost brez primere. Interpelacija pa neosnovana in ponižujoča. Ker Socialni demokrati niso mogli Hojsu naprtiti nič drugega so našli Thompsona.

Naslednji očitek je še bolj bizarn. Zamenjava šefa Nacionalnega preiskovalnega urada, ki je bil zamenjan v času aktualne vlade in ministrovanja Aleša Hojsa. Muženič se je na zamenjavo pritožil in na sodišču zahteval zadržanje odločbe o razrešitvi. Sodišče je zahtevo zavrnilo, opoziciji pa se kljub temu zdi prav, da je zamenjavo Muženiča uvrstila med razloge za interpelacijo. Res narobe svet.

Minister Hojs je tudi uporabnik tviter računa, kjer v svojem imenu tvita tudi o svojih mnenjih o delu policije. V opoziciji mu očitajo, da daje preko tviterja policiji usmeritve, kar je popoln nonsens, saj je način kako naj minister usmerja delo policije opredeljen v zakonu, kjer twiter ni omenjen.

Hojsu pa v interpelaciji očitajo tudi twitte, s katerimi je “policiji javno sugeriral, na kakšen način naj postopa v določenih konkretnih zadevah in na kakšen način naj ‘kaznuje’ ravnanja določenih posameznikov”. No to zadnje si je izmislila Levica. Oz. verjetno kar vsevedi in veleumni Miha Kordiš.

Minister Hojs je v ponedeljkovem odzivu napovedano interpelacijo ocenil kot politično igro, s katero ga želi opozicija “ideološko oblatiti”. Kot je poudaril, je večkrat jasno povedal, da so ustaštvo, fašizem, nacizem in komunizem zavržne ideologije.

 

Mogoče vam bo všeč