Nekategorizirano

Lendava: S svečanim mimohodom obeležili svetovni dan gasilcev

Na včerajšnji svetovni dan gasilcev, ki ga obeležujemo 8. junija, so predstavniki prostovoljnih gasilskih društev občine Lendava pripravili svečan mimohod gasilskih vozil skozi Lendavo, s čimer so se tudi simbolično zahvalili zdravstvenim delavcem ter zaposlenim v Domu starejših občanov Lendava, ki so se v času epidemije uspešno spopadli z izzivi, ki jih je prinesel novi koronavirus. 

Svečani mimohod so gasilci zaključili pri Centru za zaščito in reševanje Lendava. Župan Občine Lendava Janez Magyar je Gasilski zvezi Lendava v zahvalo za nesebično pomoč v času epidemije in prispevek pri preprečevanju širitve koronavirusa podelil priznanje župana Občine Lendava. Obenem se je župan zahvalil in čestital vsem tistim, ki jih združuje človeška nota pomagati sočloveku ter vsem, ki jim za njihovo požrtvovalno in včasih tudi življenjsko nevarno delo dovolj gesta zahvale.

Lani svečano odprt Center za zaščito in reševanje pa je še vedno zaprt, ankka namreč notranja oprema, denar zanjo bi moral zagotoviti Karel Erjavec, minister za obrambo padle vlade Marjana Šarca, vendar je obljubo snedel, saj je prej odstopil. Zato so v občinskem proračunu Lendavčani rezervirali potreben denar za nakup opreme. Tako naj bi se v nov dom Centra vselili še pred poletjem. Upajo pa, da jim bo sedanja vlada obljubljena sredstva vseeno zagotovila.

VIDEO: Svečani mimohod gasilcev  in izjava župana Janeza Magyarja:

Mogoče vam bo všeč