Nekategorizirano

Napovedal ustanovitev Odbora 2017 za človekove pravice

Pred dnevi je DržavljanK Vili Kovačič, ki je na čelu civilnodružbenega gibanja Davkoplačevalci se ne damo, v intervjuju za V FOKUSU napovedal ustanovitev Odbora 2017 za človekove pravice, ki bo z javnimi aktivnostmi opozarjal na krivice, ki so jih v policijsko-tožilsko-sodnih postopkih deležni slovenski državljani. https://vfokusu.com/post/335036/drzavljank-o-referendumu-o-2-tiru-tes-6-in-milku-novicu Osrednje pozornostiu bo sicer deležna sodna sramota v zvezi z dr. Milokom Novičem, ki ga je sodišče obsodilo na dolgoletno zaporno kazen. Kriv naj bi bil umora dr. Jamnika, direktorja Kemijskega inštituta, čeprav mu krivda na sodišču ni bila dokazana. Še več, dokazi so govorili, da dr. Novič ni storil tega dejanja, vendar ga je sodišče vseeno obsodilo.

V pozivu Slovenkam in Slovencem, ki jim je mar za pravno državo, je Vili Kovačič – Državljank, zapisal:

“Slovensko krivo pravo-sodje stoji na mestu, zato je potreba po protestih pred Vrhovnim sodiščem  še  vedno aktualna.  Sodišča še naprej proizvajajo krive obdolžence in nadomestne morilce. Ustavno sodišče pa je mrtvoudni organ, ki se ob kršitvah človekovih pravic ne zgane.

 

Vsi ljudje dobre volje in dobrih namenov vabljeni na prvi protestni zbor v četrtek, 14. decembra 2017 ob 17 h. Najprej se bomo zbrali v parku pred zgradbo Vrhovnega sodišča,  ob 17:15 pa odidemo na Cankarjevo 1/4 v prostore Svetovnega Slovenskega kongresa, kjer bo ustanovna seja novega ODBORA 2017. “ 

Vabilo torej velja za shod pred Vrhovnim sodiščem in za ustanovni sestanek Odbora 2017.

Mogoče vam bo všeč