Nekategorizirano

4. Miklavžev šahovski turnir SDS

Mestni odbor SDS Celje je pripravil že četrti, zdaj že tradicionalni Miklavžev šahovski turnir SDS, ki se ga vsako leto udeleži več članov in članic Slovenske demokratske stranke, med njimi tudi kopica odličnih igralcev in ljubiteljev šaha.

Udeležence, ki so prišli iz vse Slovenije, kljub  zunanji, vremenski  beli preobleki,  je uvodoma pozdravil predstavnik organizatorja, Vančo K. Tegov. Člani in članice SDS so, tako kot vedno, tudi  tokrat dokazali, da poleg vseh obveznosti, ki jih imajo na različnih področjih, lahko najdejo čas tudi za športna udejstvovanja. Med udeleženci je bilo kar nekaj odličnih šahistov, nekateri pa so na najboljši poti, da to še postanejo.

V konkurenci šahistov posameznikov po sistemu Berger so zmagovalci vsi, razvrstitev  in pokale za prva tri mesta pa so dobili naslednji šahisti:
1. mag. Božo Štucl  iz MO SDS Celje
2. Franc Pešec iz OO SDS Šentjur
3. Vera Jazbinšek iz OO Šentjur

Zahvala velja vsem udeležencem, tistim, ki so že bili udeleženci turnirja ter vsem ki so letos bili prvič da se tudi v prihodnje  pokažejo v najboljši luči.

Mestni odbor Celje in Športni forum SDS sta se zopet izkazala za uspešna organizatorja Miklavževega šahovskega turnirja SDS. Že danes pa vabijo vse šahiste in šahistke,  med njimi posebej apeliramo na mlade  in mlajše po duhu ter  na podmladek SDS, da se naslednje leto udeležite turnirja v še večjem številu in da s seboj pripeljete tudi znance in prijatelje.

Se vidimo naslednje leto na 5. Miklavževem tradicionalnem šahovskem turnirju SDS!

Vane K. Tegov

 

Mogoče vam bo všeč