Nekategorizirano

Na tracionalnem srečanju slovenskih in hrvaških policistov tudi tokrat v reko Muro poleteli policijski kapi

Na mostu čez reko Muro med mejnim prehodom Petišovci in nekdanjim mejnim prehodom Mursko Središče je opoldne potekalo srečanje slovenskih in hrvaških policistov ter župana Občine Lendava Janeza Magyarja in Mursko Središče, Dražena Srpaka. Na srečanju so v reko Muro so tokrat vrgli kar dve policijski kapi in sicer hrvaško ter slovensko.

V lanskem letu so po štirih letih premora nadaljevali s tradicijo in tudi letos se odgovorni niso odločili, da bi jo prekinili. Pri srečanju v Petišovcih gre za simbolno gesto, s katero so na nek način potrdili dobro sodelovanje slovenske in hrvaške policije na mejnem prehodu. Povod za omenjeno vsakoletno gesto je bil pripetljaj, ko je enemu izmed policistov na mostu leta 1993 veter odpihnil kapo. 

Ob tej priložnosti sta župana Janez Magyar in Dražen Srpak poudarila izjemno dobre sosedske odnose, ki sta jih občini kronali junija letos s podpisom partnerskega sporazuma. Župan Srpak pa je npovedal, da bo v nekaj letih reko Muro prečil še en most in sicer kot del povezave hrvaške avtoceste od Čakovca in prekmurskega kraka avtoceste pri Pincah.

Mogoče vam bo všeč