Nekategorizirano

Bo držav. sekret. Štromajerja s položaja odnesel protest pred vladno palačo 15. januarja?

V stranki Glas za otroke in družine pozivajo predsednika vlade Marjana Šarca, naj odstavi državnega sekretarja dr. Jerneja Štromajerja. Kot pojasnjujejo, ta ni primeren za drugo najpomembnejšo funkcijo za vzgojo in izobraževanje v naši državi, kar je dokazal s prekoračenjem meje dostojne in dopustne komunikacije. To je storil z označitvijo ljudi, ki praznujejo božič, kot “umazane živali.

Dr. Jernej Štromajer, državni sekretar na Ministrstvu za šolstvo, je z oznako ljudi, ki praznujejo Božič, kot “umazane živali”, grobo prekoračil mejo dostojne in dopustne komunikacije politika in državnega uradnika, menijo v stranki Glas za otroke in družine: “Kot drugi najbolj odgovoren za vzgojo in izobraževanje otrok in mladine, bi moral dajati zgled kulturne in spoštljive komunikacije, namesto tega pa je med letošnjimi Božičnimi prazniki uporabil najhujšo obliko sovražnega govora v državi. Takemu človeku starši ne moremo zaupati usmerjanja vzgoje in izobraževanja naših otrok.”

Če vlada Marjana Šarca na prvi seji v letu 2020 ne bo razrešil Pikalovega državnga sekretrja,  sledi protest, zagotavljajo v Primčevi stranki Glas. “V sredo 15.1. se začnejo protesti pred Vlado RS do odstavitve Jerneja Stromajerja z mesta državnega sekretarja na ministrstvu za šolstvo. Kar je preveč, je preveč,” sporoča pobudnik protesta in predsednik stranke Glas za otroke in družine Aleš Primc.

Preberite še: https://vfokusu.com/post/503756/stromajer-sicer-se-ni-docakal-odpoklica-in-ga-verjetno-tudi-ne-bo-zato-pa-fasal-kazensko-ovadbo-zaradi-zavrznega-

V zadnjem času je bilo veliko napetih odnosov med vodstvom ministrstva dr. Jerneja Pikala in predstavniki zasebnih katoliških šol glede neuresničevanja odločbe Ustavnega sodišča glede financiranja del javnega programa v omenjenih šolah iz leta 2014. Težava se pojavlja, saj se zadnje levosredinske vlade na vse načine trudijo, da bi odločbo zaobšle. Ali bodo protestirali tudi proti temu in aktualnim težavam v šolstvu, še vedno ni znano.

Mogoče vam bo všeč