Nekategorizirano

Na mariborski UKC kri daroval najmlajši stokratnik

Center za transfuzijsko medicino UKC Maribor je danes zabeležil najmlajšega krvodajalca stokratnika doslej. Nov, že 180. stokratnik, je postal Davorin Jurgec, ki je z darovanjem krvi pričel že v srednji šoli. Predstojnica Centra za transfuzijsko medicino, Bojana Bizjak, dr. med. se mu je s sodelavci za plemenita dejanja zahvalila z darilom in torto.

Po tem, ko je že stotič daroval kri, je Davorin Jurgec dejal, da je dobro, če lahko narediš nekaj dobrega za druge ljudi. S tem, ko je že 100. daroval kri in se Davorin Jurgec  v zgodovino Centra za transfuzijsko medicino UKC Maribor zapisal tudi kot najmlajši krvodajalec stokratnik. Prvič je kri daroval že v srednji šoli, najprej zaradi prostega dneva, prizna, danes pa daruje “ker nikoli ne veš, če boš kri potreboval sam ali kdo od tvojih bližnjih”.

Dr. Bojana Bizjak, predstojnica Centra za transfuzijsko medicino, je spomnila, kako pomembni so redni krvodajalci za redno napajanje krvi in zagotavljanje stabilnosti sistema. “Z njihovo pomočjo je naš sistem stabilen, poleg tega so oni gonilna sila, zgled ostalim, kažejo, da kljub temu, da daruješ kri, ohranjaš zdravje. Še posebej stokratniki pa nam pomagajo pri širjenju zavesti, kako pomembno je pomagati drugim.”

Mogoče vam bo všeč