Nekategorizirano

Humanitarna akcija Star papir za dober namen za otroke s cerebralno paralizo

Danes se je po celotni Sloveniji pričela humanitarna akcija Star papir za dober namen, ki jo vodi in koordinira mariborsko Društvo Komenda, na 18. lokacijah po državi ga bo zbiralo podjetje Surovina, ves izkupiček pa je namenje3n mariborskemu Društvu za cerebralno paralizo Sonček. Podrobnosti so predstavili na tiskovni konferenci.

Jure Žnidarič, predsednik Društva Komenda, ki je del družine vitezov templarjev,  je povedal, da so s Sončkom bili povezani že prej in da so se na podlagi pogovorov s predsednico Sončka Maribor hitro odločili za tako dobrodelen korak. “Za akcijo Stari papir za dober namen smo se odločili, ker verjamemo, da bomo z zbranimi sredstvi olajšali  dostop do potrebnih terapij, ki jih potrebujejo otroci s cerebralno paralizo.

K sodelovanju smo povabili uspešno podjetje, ki se ukvarja z zbiranjem in predelavo odpadnih surovin, Surovina d.o.o., ki so se  nemudoma in brezpogojno odzvali. Kot prejemnika sredstev smo izbrali društvo Sonček Maribor, društvo za cerebralno paralizo. S ponosom moram povedati, da je pomen in vrednost te akcije videl tudi  predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, tako da projekt poteka pod častnim pokroviteljstvom  predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.
K sodelovanju smo povabili prav vse ambasade v Sloveniji in vse občine. Odzivi do sedaj so zadovoljivi,  vsekakor pa je pomembno, da Slovenke in Slovenci še enkrat dokažemo svojo složnost ob takšnih akcijah. Ne smemo pozabiti, da gre za otroke s cerebralno paralizo, ki nujno potrebujejo tudi plačljive terapije, da
bodo enkrat lahko dosegli vsaj delno samostojnost. Te terapije seveda niso poceni, zato šteje prav vsak  kilogram, ki ga boste oddali v zabojnike, ki so postavljeni na kar 18 odvzemnih mestih po vsej Sloveniji.
Prepričan sem, da bomo zbrali zavidljivo količino starega papirja in tako otrokom skupaj omogočili veliko  dodatnih terapij,” je še povedal Jure Žnidarič.

Jure Fišer je pojasnil razloge, zakaj so se v Surovini odločili, da se vključijo v dobrodelno akcijo. “Spremljamo in izvajamo številne akcije zbiranja odpadnih surovin, s katerimi zbiramo sredstva za razna  humanitarna društva, organizacije, šole, živali. Zelo smo veseli, da bomo letošnjo jesen podprli akcijo  Stari papir za dober namen in tako z zbiranjem odpadnega papirja pomagali društvu Sonček Maribor. Vse, kar prosimo občane, je to, da odpadni papir, odslužene knjige in revije, ki se nam vsakodnevno  nabirajo v naših domovih, prinesejo na objavljena zbirna mesta po vsej Sloveniji. Pred našimi enotami  bodo stali označeni zabojniki za ta namen in vanj lahko odložite odpadni papir.  Verjamemo, da bo akcija uspešna, saj zbiramo surovino, ki jo imamo vsi doma, potrebujemo samo voljo,  da jo prinesemo na enote Surovine.«

Društvo Sonček Maribor bo izkupiček od akcije Star papir za dober namen namenilo plačilu stroškov za zdravstveno-terapevtske kolonije, namenjene starejšim otrokom in mladostnikom, na katere gredo otroci in mladostniki brez staršev, a z osebnimi spremljevalci, ki so nujno potrebni za nego in pomoč, je povdarila Lidija Šestak Zorič, predsednica društva Sonček Maribor. “Take kolonije so potrebne ne samo iz zdravstvenih in terapevtskih potreb, ampak tudi za socializacijo otrok in mladostnikov. Program zajema zdravstveno terapevtske obravnave,  socialno vključevanje in pridobivanje običajnih življenjskih izkušenj.
Hvala vam za prizadevanja za otroke in mladostnike s cerebralno paralizo.”

Akcija bo trajala dva meseca, mi pa objavljamo seznam 18. lokacij po Sloveniji, kjer so nameščeni posebni zabojniki akcije Star papir za dober namen: 

1. PE Maribor, nekovine, Lahova 38, 2000 Maribor
2. PE Ptuj, Puchova ulica b.š., 2250 Ptuj
3. PE Slovenska Bistrica, Kolodvorska ulica 37, 2310 Slovenska Bistrica
4. PE Ormož, Hardek 21b, 2270 Ormož
5. PE Ljutomer, Babinska 8, 9240 Ljutomer
6. PE Radlje, Mariborska cesta 44, 2360 Radlje ob Dravi
7. OE Pobrežje, Zrkovska cesta 105, 2000 Maribor
8. PE Žalec, Ulica Savinjske čete 18, 3310 Žalec
9. PE Ravne, Dobja vas 188, 2390 Ravne na Koroškem
10. PE Slovenj Gradec, Pamče 163, 2380 Slovenj Gradec
11. PE Laško, Šmihel 2A, 3270 Laško
12. PE Velenje, Koroška 64, 3320 Velenje
13. PE Ljubljana, Cesta dveh cesarjev 370, 1000 Ljubljana
14. PE Kranj, Ulica Mirka Vadnova 4, 4000 Kranj
15. PE Krško, Cesta 4. Julija 134 a, 8270 Krško
16. PE Trebnje, Dolenja Nemška Vas b.š., 8210 Trebnje
17. PE Koper, Ulica 15. Maja 11, 6000 Koper
18. PE Nova Gorica, Panovška 3, Kromberg, 5000 Nova Gorica

Mogoče vam bo všeč