Nekategorizirano

Na izredni seji MOM iz dvorane nagnali mariborskega svetnika

Izredna seja mariborskega mestnega sveta se je začela s številnimi zapleti. Najbolj pameten med vsemi pa spet župan Arsenovič. Do nedavnega še koalicijskega svetnika Matjašiča, je kar nagnal iz dvorane.

Izredna seja mariborskega mestnega sveta, ki zaradi zaščitnih ukrepov izjemoma poteka v Lutkovnem gledališču Maribor, se je začela precej zmedeno. Mestni svetniki so sprva glasovali, da mora biti točka o poročilu revizijske družbe Ernst&Young glede Snagine investicije v sortirnice, ki nosi oznako zaupno, javna. Ko pa je predstavnik revizijske družbe povedal, da poročila pod temi pogoji ne more predstaviti, so sejo prekinili in na ponovnem glasovanju odločili, da bodo razpravo opravili za zaprtimi vrati.

Po tem, ko so svetniki izglasovali, da se seja zapre za javnost, je župan od mestnih svetnikov zahteval, da predajo elektronske naprave. Matjašič tega ni želel storiti, je zapisal. Napovedal je, da si bo na računalnik delal zapiske in zadeve, ki so po zakonu javne, posredoval javnosti preko socialnih omrežij in na druge načine. “Župan od nas ne more zahtevati predajo naprav, ki jih potrebujemo za delo,” je poudaril Matjašič.

Ker se s tem ni strinjal, je moral najmlajši mestni svetnik Matic Matjašič dvorano zapustiti. “Danes tako več ne morem prisostvovati na seji mestenga sveta, ne morem razpravljati o spremembi proračuna, o sklenitvi javno-zasebnega partnerstva – kjer eden, ugani kateri, mastno zasluži -, o aktivnostih gasilske službe ob požaru v Surovini, ki sem jo sam predlagal oziroma zbral tudi podpise za sklic izredne seje pred epidemijo,” je na družbenem omrežju facebook le nekaj trenutkov po odstranitvi s seje zapisal Matjašič iz Liste mladih. Povezujemo.

 

 

Mogoče vam bo všeč