Nekategorizirano

Hrvat poskušal v Slovenijo pretihotapiti poln kombi ilegalnih migrantov

Policisti so včeraj zjutraj med varovanjem državne meje pri Biču ustavili kombinirano vozilo s hrvaško registracijo. Ugotovili so, da hrvaški državljan v vozilu prevaža več tujih državljanov, ki so nezakonito vstopili v državo, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto. Dva tujca so našli tudi v tovornem vozilu s srbsko registracijo.

Preberi še: (https://vfokusu.com/post/544861/neverjetno-a-resnicno-stirje-mladostniki-)

 Kombinirano vozilo hrvaških registrskih oznak so policisti ustavili nekaj po 6. uri zjutraj pri Biču. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da hrvaški državljan v vozilu prevaža deset državljanov Sirije in tri državljane Egipta, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, so zapisali na PU Novo mesto.

Voznik, ki je osumljen kaznivega dejanja prepovedanega prehajanje meje ali ozemlja države, je trenutno v policijskem pridržanju. Policija trenutno še ugotavlja vse okoliščine. Policijski postopki s tujci pa še potekajo, so pojasnili na PU Novo mesto.

Preberi še: (https://vfokusu.com/post/544896/grozljivo-senegalski-migrant-na-avtobusnem-)

Na mejnem prehodu Obrežje pa so policisti med pregledom tovornega vozila srbskih registrskih oznak izsledili dva državljana Afganistana. Ta sta se skrita med tovorom poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Oba tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom, so še sporočili s PU Novo mesto.

 So pa tudi policisti Policijske uprave Ljubljana izsledili in prijeli 51 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Nezakonite migrante so prijeli na območju krajev v Laze pri Predgradu, Koprivnik, Grosuplje in Ljubljana. Prijeti so se izrekli za državljane Pakistana, Maroka, Alžirije in Afganistana. Policijski postopki s prijetimi še potekajo.

 

 

Mogoče vam bo všeč