Nekategorizirano

Na Celjskem goljufija in preslepitev z sredstvi EU v znesku 2.7 mio €- intenzivne hišne preiskave. Eni osebi odvzeta prostost

Celjski kriminalisti na širšem območju Celja  so danes opravljajli hišne preiskave zaradi suma storitve kaznivih dejanj goljufija na škodo Evropske unije in preslepitev pri pridobitvi in uporabi posojila ali ugodnosti.

Kriminalisti  Policijske uprave Celje v zvezi suma storitve sedmih kaznivih dejanj  Goljufija na škodo Evropske unije po 229. členu Kazenskega zakonika in  sedmih  kaznivih  dejanj Preslepitev pri pridobitvi in uporabi posojila ali  ugodnosti po 230. členu kazenskega zakonika opravljajo hišno preiskavo pri treh poslovnih subjektih na širšem območju Celja. Večina opravil iz obsežne preiskave se dogaja na območju Žalca.
Eni  osebi,  ki  je osumljena storitve navedenih kaznivih dejanj je odvzeta prostost.

Tekom  preiskave  je  bilo ugotovljeno, da je poslovodna oseba treh družb v obdobju  od  novembra  2012  do  novembra  2015,  preko  sedmih izpolnjenih zahtevkov  za  vračilo stroškov sofinanciranja neupravičeno uveljavljala in pridobila  evropska  sredstva  v višini preko 2,3 milijona EUR ter sredstva
proračuna  RS v višini preko 400.000 EUR, s čimer je eni izmed družb, ki jo je  zastopala,  pridobila  veliko  protipravno premoženjsko korist v skupni višini 2,7 milijona EUR. »Strokovnjaka » za tovrstne mahinacije ni nikjer na seznamu iskalcev službe. Ali si je dobro postlal pa bo ugotovljeno ob koncu preiskave.

 

Vane T. Costa

 

Mogoče vam bo všeč