Nekategorizirano

V Mestni občini Celje se sproti prilagajajo razmeram-aktiviran štab civilne zaščite

Včeraj je Civilna zaščita Celje zaradi razglasitve epidemije in aktiviranja državnega in regijskega načrta zaščite in reševanja izdala sklep o aktiviranju občinskega delnega načrta zaščite in reševanja ob pojavu epidemije/pandemije pri ljudeh. Ob zdajšnji razglasitvi epidemije smo kljub večjemu številu okužb dobro pripravljeni na morebitne dodatne ukrepe. Štab civilne zaščite je aktiviran in bo svoje delovanje prilagajal razmeram.

Uradne ure na Mestni občini Celje trenutno potekajo nemoteno ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov in navodil. Razmeram se bodo po potrebi sproti prilagajali in občane  o tem obveščali. Občanke in občane Mestne občine Celje pozivajo, da dosledno upoštevajo ukrepe Vlade RS in navodila NIJZ. Le, če se bomo zavedali resnosti situacije in ravnali odgovorno, kakor smo kot državljani Republike Slovenije in ljudje, ki nam je mar za druge, tudi dolžni, nam bo skupaj uspelo virus premagati.

Zdaj je čas za preudarnost, odgovorno ravnanje in solidarnost. Solidarnost, z vsem kar prinese  bistvo in vsebino le te. Biti brez zadržka pripravljen pomagati in  odgnati morebitne pomisleke komu, kdaj zakaj, ampak  vsakomur,  ki jo potrebuje, takoj  in zato ker vsak, ki jo potrebuje jo potrebuje tako da ta učinkuje takoj. Celje in Celjanke ter Celjani smo mnogokrat to dokazali  in pokazali kako to gre ko je to najbolj potrebno. Da bo nam to  skupaj uspelo  je pa potrebno morajo  tudi tisti ki pomagajo  in bodo pomagali ostati zdravi.

Pazimo nase, drug na drugega in ostanimo zdravi!

Mogoče vam bo všeč