Nekategorizirano

VIDEO: Civilna zaščita v Pomurju na regijski ravni in v 27 občinah, pripravljena dočakala razglasitev epidemije s covid-19

Z razglasitvijo epidemije novega koronvirusa, druge po po marčevski, ki je trajala vse do konca meseca maja oziroma 80 dni, je Vlada v nedeljo zvečer sprejela odločitev, da so operativne vajeti spopada s koronavirusom prešle v roke Civilne zaščite. V pomurski regiji, ki je na neslavni lestvici okuženosti na devetem mestu med slovenskimi statističnimi regijami, so bile po besedah prvega moža Štaba civilne zaščite za Pomurje Martina Smodiša, izkušnje pridobljene ob prvi epidemiji več kot dobrodošle.

VIDEO: mag. Martin Smodiš, poveljnik CZ za Pomurje

S kamero smo se sprehodili po Murski Soboti in prvi vtisi potrjujejo besedam Martina Smodiša, namreč, da je večina prebivalstva zelo odgovorno in resno sprejela preventivne omejevalne ukrepe, povezane z razglasitvijo epidemije. Skoraj na vseh obrazih maske, gostinski lokali zaprti, razen tistih, ki dostavljajo hrano na dom, ljudje se bolj ali manj držijo socialne razdalje., tudi ob vstopu v trgovine se bolj ali manj držijo priporočil in sicer maske na obrazu, razkuževanje rok, kar smo opazili tudi na soboški tržnici. Upati je, da bodo povsod po sloveniji upoštevali vsa navodila stroke in bi že po 30 dneh lahko rekli na svidenje epidemiji.

Mogoče vam bo všeč