Nekategorizirano

Močni potresni sunki stresli Zagreb! Ogromna materialna škoda, umrl 15 letnik!

Po poročanju Jutranjega lista sta dva močna potresna sunka danes zjutraj pretresla Zagreb in severozahodno Hrvaško. Prvo močno tresenje je bilo zabeleženo ob 6,24, po podatkih hrvaške seizmološke službe pa je bila magnituda 5,5. Magnituda drugega potresa je bila 5,0. Tretje tresenje je bilo okoli 7:40, magnitude 3,7. Predsednik Zoran Milanovič je bil evakuiran iz svojega stanovanja.


				Zagreb 22. marec 2020 foto jutranji.hr			Zagreb 22. marec 2020 foto jutranji.hr

Potresna sunka sta na objektih povzročia veliko materialno škodo. Po besedah direktorja hrvaške civilne zaščite Damir Trut, je bilo nekaj oseb tudi poškodovanih, vendar gre večinoma za manjše primere. Povedal je še, da je pri Adjini ulici prišlo do sesutja stavbe in da so v ruševinah ujeti ljudje, zaradi česar so gasilci napotili na teren.


				foto jutranji.hr			foto jutranji.hr

Jutranji pa poroča o smrtni žrtvi, da je 15-letni otrok je prva žrtev potresa v Zagrebu, je Hina potrdila v nedeljo na zagrebškem Inštitutu za urgentno medicino. Ujet je bil v ruševine porušene stavbe na Đorđičevi 13. Ekipa reševalca se je odpravila na teren in našla hudo poškodovanega otroka, ki ni več kazal znakov življenja, je povedal Žarko Rašić, direktor Zavoda za urgentno medicino. Otroka, starega 15 let, so prepeljali na kliniko za otroške bolezni v Klaićevi, a so tam poročali o njegovi smrti.


				zagreb 20. marec 2020 foto jutranji.hr			zagreb 20. marec 2020 foto jutranji.hr
Namestnik načelnika zagrebške mestne uprave za izredne razmere Pavle Kalinič je Zagrebčanom svetoval, da naj ostanejo na prostem. “Ne zahajajte v hiše, bodite zunaj. Trenutno smo zaposleni. Civilna zaščita mesta Zagreb, do zdaj je bilo vzgojenih tri tisoč ljudi. Ostalo narašča in mi skrbimo za vse vas,” je Kalinič povedal za Radio Sljeme. 

 Potres ni prizanesel niti bolnišnici

 

Mogoče vam bo všeč