Nekategorizirano

Koronavirus: V Celju na delu prevaranti, ki pod pretvezo pomoči na domu poskrbijo za svoj žep!

Mestna občina in Civilna zaščita sov Celju organizirali številne prostovoljce, ki te dni pomagajo občankam in občanom, ki nujno potrebujejo pomoč pri opravkih. Pokličejo lahko po telefonu 03 49 10 920, in sicer od ponedeljka do petka, med 8. in 19. uri, ob sobotah pa med 8. in 15. uro.

Telefonska številka je namenjena:

– družinam, ki jim je odrejena stroga izolacija;

– starejšim osebam, ki nimajo drugih možnosti za oskrbo s hrano in zdravili;

– staršem zaposlenih v ustanovah pomembnih za delovanje družbe in države v izrednih razmerah.

 

Vsi, ki nimajo možnosti dostopa do trgovine ali lekarne, lahko na tak način dobijo potrebna živila ali zdravila, ki jih v roku enega dne dostavijo prostovoljci Civilne zaščite in Rdečega križa Celje. Obe organizaciji bosta preverjali upravičenost do pomoči.

 

Občane ob tem opozarjajo na prevarante, ki hodijo okrog pod pretvezo, da nudijo pomoč. Vsi občinski prostovoljci nosijo brezrokavnik Civilne zaščite ali Rdečega križa in priponko z imenom in priimkom ter podpisom in žigom Mestne občine Celje.

 

Mestna občina Celje je Splošni bolnišnici Celje za prenočitev zdravstvenih delavcev v času epidemije dala na razpolago hostel Celjskega mladinskega centra.

V Domu upokojencev v Šmarju pri Jelšah  je  od danes v pomoč prostovoljec iz Kranja. Preko objav na naši spletni strani in družbenih omrežjih  namreč je ocenil, da bo njegova pomoč dobrodošla. Kontaktiral je štab civilne zaščite in danes prispel v Šmarje pri Jelšah. Po razgovoru v domu je po navodilih zaposlenih že začel s prostovoljnim delom. V domu bodo poskrbeli za njegovo nastanitev in prehrano.

 

Vladni odlok, ki velja od polnoči, začasno prepoveduje gibanje in zbiranje na javnih površinah. To pomeni, da je prepovedano tudi vsakršno zadrževanje oziroma uporaba športnih površin.  Kršitelji bodo kaznovani.

Se ni treba zanašati na to,  da tisti ki so zadolženi za nadzor, da  ne morejo in ne zmorejo vsepovsod biti in da jih je morebiti premalo. Enkrat, boljše takoj kot pa slej ko prej,  je treba dojeti, da s tem kar sedaj velja in kakšne razmere so v stopnji ogroženosti,  ni šale, kot ne bo šale pri sankcioniranju. Imejte se radi še bolj kot po navadi.

Upoštevajte navodila in priporočila! Bodite odgovorni. Ostanite doma!

V.K.T.

Mogoče vam bo všeč