osveščanje potrošnikovSlovenijaV fokusuZdravjeŽivljenje

Mladi zdravnik iz Maribora ustvaril slovensko blagovno znamko in spletni portal Najzdravnik

Ponosni smo lahko, da živimo v časih, ko je medicina že tako napredovala, da lahko zdravniki uspešno zdravijo najrazličnejše bolezni, ki so včasih veljale za neozdravljive. Vizionarji, inovatorji, znanstveniki in vsi, ki želijo preseči meje mogočega, so odgovorni za to, da lahko danes razumemo fiziološke procese, ki se odvijajo v našem telesu in odkrivamo vzroke za nastanek različnih bolezni. Tudi znan grški mislec Hipokrat je verjel, da povsod, kjer ljubijo umetnost medicine, je prisotna tudi ljubezen do človečnosti. Današnje razumevanje zdravja, kot stanja celovite telesne, duševne in socialne blaginje pa ne bi bilo mogoče brez obstoja sodobne digitalne tehnologije, ki nam med drugim služi kot vir neprecenljivih informacij.

Na slovenskem prostoru je stanje v zdravstvu vse prej kot rožnato. Kar 6,2 odstotka Slovencev nima izbranega osebnega družinskega, otroškega ali šolskega zdravnika. Tudi dolge čakalne dobe postajajo pereči problem, ki ga čakajo mnoge sistemske spremembe, da bomo lahko deležni kvalitetnega zdravstvenega sistema, kot ga imajo v severnih evropskih državah. Kjer obstajajo problemi, obstajajo tudi rešitve.

Pisalo se je leto 2020, ko je mariborski mladi zdravnik, Matej Žnidarič, prišel do ideje o razvoju slovenske blagovne znamke Najzdravnik. V mesecu marcu 2021 je ustvaril največji slovenski portal za iskanje zasebnih zdravnikov, zobozdravnikov in zdravnikov s koncesijo Najzdravnik.si. V sodelovanju s številnimi zasebnimi zdravniki in zobozdravniki je zbral informacije o njihovih dejavnostih ter jih predstavil na enotnem portalu. Strnjeni in pregledni opisi ordinacij, ogledi lokacij, možnost neposrednega kontaktiranja ordinacij preko portala, ocenjevanje kvalitete zdravstvenih storitev in številne druge funkcije naredijo portal Najzdravnik.si koristno orodje, ki je v pomoč številnim iskalcem zdravstvenih storitev.

 

Slika 1: Matej Žnidarič, dr. med, ustanovitelj blagovne znamke Najzdravnik

Nekaj mesecev kasneje je objavil spletni portal Najzdravnik.net, kjer je zbral vse slovenske zdravnike in zobozdravnike ter dodal možnost, da lahko obiskovalci ocenijo njihove zdravstvene storitve in oddajo svoja mnenja.

Vzporedno z bliskovitim napredkom medicine se razvija tudi medicinska tehnologija, ki postaja pomemben dejavnik pri izboljšanju kvalitete življenja bolnikov. V mesecu novembru 2021 se je Matej Žnidarič odločil ustvariti spletno trgovino z medicinskimi pripomočki in izdelki za zdrav način življenja – Najzdravnik.com. Njegovo poslanstvo je Slovencem ponuditi inovativne in visokokakovostne medicinske pripomočke po dostopnih cenah. Stopiti želi izven povprečja obstoječih medicinskih pripomočkov na slovenskem trgu in Slovencem predstaviti nove tehnike in pristope k zdravljenju bolezni ter zdravemu načinu življenja. Večji poudarek bo namenil izdelkom za zdravljenje kroničnih bolezni in lajšanju njihovih zapletov.

 

Slika 2: Portal za ocenjevanje zdravstvenih storitev Najzdravnik.net, portal za iskanje zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Najzdravnik.si, spletna trgovina z medicinskimi pripomočki Najzdravnik.com

 

V spletni trgovini Najzdravnik.com lahko najdete preizkušene medicinske pripomočke, ki sledijo smernicam evropske direktive. Večletne klinične raziskave, obetavni rezultati zdravljenja in visoki standardi kakovosti so vodila, po katerih izbira medicinske pripomočke in jih predstavi v spletni trgovini. Pri tem pa ne pozabim na cenovno dostopnost, saj njegovo blagovno znamko Najzdravnik spremlja tudi uradni slogan: »Zdravje ljudem!«.

 

Slika 3: Uradni logotip znamke Najzdravnik

 

Slovenski portal za iskanje zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov najdete na povezavi  http://najzdravnik.si/

Slovenski portal za ocenjevanje zdravstvenih storitev https://najzdravnik.net/

Spletna trgovina z medicinskimi pripomočki https://najzdravnik.com/

Facebook povezava je na https://www.facebook.com/najzdravnik

 

Na Slovenskem so bila zdravstvena napotila pomembna že od nekdaj, kar
podkrepimo lahko tudi s pregovorom »Zdravja ne odtehtajo vsi zakladi sveta.« ali »Zdravje je naše največje bogastvo.«.

Nekoč so morali biti ljudje fizično veliko bolj aktivni, zaradi česar je bilo nekoč zdravje večjega pomena. Danes se obnašamo tako, kot da se minljivosti zdravja niti ne zavemo več in ga ne cenimo kar lahko pregovorno ubesedimo »Bolezen pride z brzovlakom, zdravje pa s počasnim korakom.« ali »Zdravje po nitki gor, po curku dol.«.

mib

Mogoče vam bo všeč