Tukaj bo drugače
LokalnoprometSlovenija

Premiki: »Začetek del za širitev parkirišča v MČ Savinja »

Parkirna mesta so kot nekoč oddaja kje vas čevelj žuli. Nič drugače ni v Celju. Drugače pa je da je več posluha za odpravo le teh. Prav zaradi težav s parkirnimi mesti bodo v Mestni četrti Savinja v ponedeljek, 29. avgusta 2022, začeli s širitvijo parkirišč med stavbama v Trubarjevi ulici 32 in na Čopovi 13. S širitvijo bo parkirišče podaljšano za polovico dolžine vozila (za 1, 5 metra) na približno 15 parkirnih mestih Tako bodo vozila lahko parkirala na tlakovani površini in ne več na travi. Na tem parkirišču je sicer trenutno 30 parkirnih mest.

Dela bo izvajalo javno podjetje Zelenice, trajala bodo predvidoma 10 dni. Vrednost del znaša sedem tisoč evrov, MČ Savinja pa jih bo sofinancirala s štiri tisoč evri.

Izvajalec del bo stanovalce o delih na parkirišču seznanil z letakom na vetrobranskih steklih vozil in obvestilom na vhodnih vratih večstanovanjskih objektov ter jih ob tem pozval, da pred začetkom del umaknejo svoja vozila s parkirišča. V času izvajanja gradbenih del bodo stanovalci morali parkirna mesta poiskati v okolici svojih domov. Seveda odgovorno in ne kar tako počez. Glede na kratek rok trajanja popravila in izboljšave pa je za verjeti da ne bo  bistvenih nevšečnosti.

Vane T. Costa

Vir in foto: moc&vtc

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno