Nekategorizirano

Minister Zvone Černač na obisku v SV Sloveniji: Projekti, podprti z evropskimi sredstvi, pomembno prispevajo k razvoju občin

Minister, pristojen za za razvoj, strateške projekte in kohezijo, Zvonko Černač je včeraj začel s pogovori po slovenskih občinah. Skupaj z državno sekretarko mag. Moniko Kirbiš Rojs si bosta ogledala projekte, ki jih občine izvajajo s pomočjo evropskih kohezijskih sredstev, in se z župani pogovorila o odpravi težav s katerimi se soočajo pri črpanju evropskih sredstev. Namen obiskov je tudi pogovor o pripravah na prihodnje programsko obdobje 2021-2027 še posebej glede na spremenjene razmere, ki so posledica pandemije.

Najprej je minister Černač  obiskal občino Slovenska Bistrica. Srečal se je z županom dr. Ivanom Žagarjem in njegovimi sodelavci. Po pogovoru o aktualnih temah na področju izvajanja evropske kohezijske politike si je ogledal Regijski center za ravnanje z odpadki Štajerske regije – Center za ravnanje z odpadki II. reda Slovenska Bistrica in industrijsko cono Impol. 

VIDEO: Izjave Zvonka Černača, dr. Ivana Žagarja in Andreja Kolmaniča Impol

V popoldanskih urah je minister Černač z državno sekretarko obiskal tudi občini Radenci in Lendava. Z županoma Radencev Romanom Leljakom in Lendave Janezom Magyarjem, ki sta mu predstavila razvojna razmišljanja lokalnih skupnosti, pri kakterih bo nujna participacija sredstev iz EU. Oba župana sta opozorila tudi na težave pri izvajanju projektov, ker se velikokrat srečujejo z dolgotrajnimi okoljskimi postopki in ostalimi administrativnimi ovirami.

VIDEO: Minister Zvone Černač po obisku SV Slovenije:

Mogoče vam bo všeč