Nekategorizirano

Marjan Šarec se je v sinočnih TV Odmevih debelo zlagal o Janezu Janši, danes dobil zahtevo po javnem opravičilu

Bivši predsednik vlade Marjan Šarec, ki je s svojo levičarsko vladno koaliciji strahopetno odstopil, ker se je zavedal svoje nesposobnosti soočenja z epidemojo koronavirusa, je znan tudi po tem, da ima predolg jezik in da “blekne” nekaj, za kar bi si moral odgrizniti jezik. To je storil tudi sinoči v TV Odmevih, ko se je gledalcem debelo zlagal na račun predsednika vkade Janeza Janše.

Voditelju Odmevov Igorju E. Bergantu, ki je napovedoval, da bo vladno poročilo o maskah in zaščitni opremi soočil z eks premierom Marjanom Šarcem, se je v stilu svojih “šarčizmov” klovna Serpentinška debelo zlagal, ko je dejal: “Da je Janez Janša 28. februarja 2020 smučal v Italiji, kar je vsem znano. Ob tem ste poudarili, da je to pomembno, ker je v poročilu navedeno, da je ključni problem, da tisti, ki so prišli iz smučanja, niso šli v karanteno!” S tem je grobo kršil pravice Janeza Janše do varstva ugleda in dobrega imena. Marjan Šarec je očitno skregan z datumi, saj je Janez Janša na socialnem omrežju delil fotografijo družinske smučarije iz leta 2019!

Šarec, ki je kot vse kaže podvržen maniri obnašanja, ki jo najbolj opisuje eden od balkanski starih rekov: Što na um, to na drum”  ali po Serpentinškovo, skoči v bazen, četudi v njem ni vode, je že prejel zahtevo odvetniške družbe Matoz za preklic izjave, ki jo je izrekel včeraj (7. maja) v oddaji Odmevi, ko je rekel med drugim, da je “Janez Janša 28. februarja 2020 smučal v Italiji, kar je vsem znano”. Šarec je ob tem tudi navrgel, da je to pomembno dejstvo, ker je v vladnem poročilu, ki sicer obremenjuje Šarčevo vlado, navedeno, da je ključni problem, da vsi tisti, ki so prišli smučanja, niso šli v karanteno.

Preberi še: (https://vfokusu.com/post/544404/podana-kazenska-ovadba-zoper-marjana-sarca)

Na dan prvega levičarskega shoda, ki je bil namenjen pritisku na SMC in DeSUS, naj ne gresta v koalicijo s SDS in NSi, je namreč Janša objavil twit s fotografijo, ki je bila posneta leto dni prej, kar je Janša pojasnil že večkrat, a očitno se Šarec ravna po svojih prišepetovalcih in še naprej širi neresnično govorico o njem. Odvetnik Franci Matoz je Šarca opozoril, da je izjava namerno škodljiva, ker skuša vzbuditi vtis, da je Janša v času, ko je po Italiji že besnel koronavirus (Covid19), brezbrižno smučal v tej državi. Ob tem je potrebno upošteati tudi okoliščine, da je SDS, katere predsednik je Janša, že takrat opozarjala na nujnost zaščitnih ukrepov, Šarec pa je neresnično izjavo podal ravno v času razprave o vladnem poročilu, ki obremenjuje vodjo LMŠ osebno.

Zahtevo Odvetniške družbe Matoz objavljamo v celoti:

 

Spoštovani,

po pooblastilu predsednika Vlade Republike Slovenije gospoda Janeza Janše vas pozivamo,  da nemudoma prekličete v nadaljevanju navedeno izjavo, s katero ste nedopustno kršili  pravice naše stranke do varstva ugleda in dobrega imena.

Ustava v 35. členu zagotavlja nedotakljivost človekove telesne in duševne celovitosti, varstvo  njegove zasebnosti in osebnostnih pravic. Ustaljeno stališče Ustavnega sodišča je, da med  človekove pravice, ki so kot osebnostne pravice varovane s to ustavno določbo, spada tudi  pravica posameznika do varstva časti in dobrega imena oziroma ugleda. Ugled in dobro ime  sta osebnostni pravici, ki ju pravo priznava tudi pravnim osebam in sta varovani v 183. členu  OZ, ki določa pravično denarno odškodnino pravni osebi za okrnitev ugleda ali dobrega imena.

Pravici do varstva ugleda in dobrega imena naše stranke ste kršili z naslednjo neresnično in  škodljivo izjavo, ki ste jo izrekli dne 7.5.2020 v oddaji Odmevi, ki je bila predvajana na TV  Slovenija in sicer ste dejali: “Da je Janez Janša 28. februarja 2020 smučal v Italiji, kar je vsem znano.” Ob tem ste poudarili, da je to pomembno, “ker je v poročilu navedeno, da je ključni problem, da tisti, ki so prišli iz smučanja, niso šli v karanteno.

Vaša izjava je popolnoma neresnična in izrečena izključno z namenom škodovati ugledu in  dobremu imenu naše stranke, ki je predsednik Vlade Republike Slovenije. Namreč predsednik Vlade RS gospod Janez Janša je tako medijem kot tudi na svojih družbenih profilih večkrat  javno pojasnil, da je 28. 2. 2020 na družbenem omrežju twitter objavil simbolično fotografijo s smučanja, ki je bila posneta februarja 2019, torej lansko leto. Izrekli ste neresnično trditev  izključno z namenom povzročiti škodo naši stranki kot predsedniku Vlade Republike Slovenije,  saj ste pri gledalcih želeli ustvariti vtis, da je naša stranka brezbrižno smučala v Italiji v času epidemije virusa COVID-19, kar pa ni resnično, saj je naša stranka že takrat opozarjala, da prav vi ne izvajate nujnih ukrepov za zaščito življenja in zdravja prebivalcev Republike  Slovenije.

Ni dvoma, da ste s svojo izjavo protipravno posegli v ugled in dobro ime naše stranke. Kljub temu da so meje svobode izražanja v tovrstnih razpravah široke, meja svobode izražanja ne more ščititi zavestno neresničnih trditev o dejstvih, ki posegajo v ugled in dobro ime naše stranke. Ne gre spregledati dejstva, da je izjava podana prav v trenutku, ko je predmet razprave poročilo Vlade RS v katerem vam se očita nevestno delo, zato ima ta izjava velik vpliv na gledalce.

Glede na navedeno zahtevamo, da nemudoma prenehate s kršitvami osebnostnih pravic naše stranke, in sicer tako, da v skladu z 178. členom OZ nemudoma prekličete poprej navedeno izjavo, sicer bomo primorani zoper vas vložiti tožbo.

Izjavo morate preklicati na enak način, kot ste jo podali.

Mogoče vam bo všeč