Nekategorizirano

Milan Kučan v letih 1990/91: leta 2016 ga je Združenje VSO kazensko ovadilo zaradi “veleizdaje Slovenije!”

Današnja Demokracija.si piše o tem, kako so slovenski provladni mediji včeraj bili polni novic o bizarni ovadbi nekega obskurnega beograjskega odvetnika zoper Milana Kučana in še nekatere posameznike iz Slovenije. Seveda gre za čisti “strel v koleno,” kar se Kučana tiče, ki ga v vojni napovedi Sloveniji generali agresorske JLA sploh niso poimenovali, temvbeč napoved vojne naslovili na Lojzeta Peterleta. Razumljivo, če se je Kučan z jugogenerali dobival v vikendu še enega izdajalca, generala Dolničarja. 

Je to obraz predsednika države, ki bi se s ponosom veselil “rojstva” nove države ali obraz nekoga, ki mu samostojna Slovenija ni bila intimna opcija?!

Janez Janša o včerajšnji kazenski ovadbi zoper Kučana: “V bistvu gre za slab prepis teksta iz posebne izdaje glasila JLA Narodna Armija iz poletja 1991. Nekomu je bilo naročeno, da ga aktualizira ravno v času, ko v Sloveniji vse več ljudi spoznava resnico o dvojni igri Milana Kučana v osamosvojitvenem procesu Slovenije. Čredno poročanje slovenskih režimskih medijev o bizarni novici dodatno osvetljuje motive in ozadje »ovadbe«, iz katere v pravnem smislu seveda ne bo nič. Pa še zabavno je brati, kako se isti ljudje, ki so se zgražali nad podobo čestitke SDS ob letošnjem dnevu državnosti, danes zgražajo nad »predrznostjo« podpornikov te iste JLA, ki so jo še nekaj ur nazaj krčevito branili. S Kučanom vred, ki je mimogrede tudi vneto sodeloval v nedavnih obtoževanjih Krkoviča zaradi sestrelitve helikopterja te iste sovražne JLA v času vojne za Slovenijo!”

				Milan Kučan ob

Sicer pa obrazi na fotografijah iz tistih usodnih dni, ko smo se odločali in po plebiscitu stopili na pot samostojne države, povedo vse. Tisti, ki so se s srcem in dušo zavzemali za samnostojno Slovenijo, so iz srca in ponosno peli Zdravljico, drugi pa so se kremžili. 

No, naj ob tem spomnimo na to, da je bil zadnji šef CK ZKS Milan Kučan in prvi predsednik predsedstva Republike Slovenije v resnici sprva proti osamosvojitvi Slovenije, ki nikoli ni bila njegova »intimna opcija«! Kasneje pa se je premeteno priključil glavnemu osamosvojitvenemu toku, ki ga je politično vodil Demos pod vodstvom dr. Jožeta Pučnika.

Po demokracija.si

boris cipot 

Mogoče vam bo všeč