Nekategorizirano

Milan Kučan me je proglasil za hudobnega človeka

Da sem eks šefu slovenske partije, eks predsedniku predsedstva in eks predsedniku Republike, danes pa prvi violini 100 letnice združitve Prekmurja z matico, Milanu Kučanu torej, globoko v želodcu, vem že vsaj 20 let. Vem tudi, da je on “pripomogel” k temu, da me je takratni generalni Hanzi TV Aleks Štakulj dal na cesto, mislim da doslej kot edini tehnološki presežek te bajte. To, da ima zdaj Hanzi TV v Murski Soboti kar tri dopisnike, je že povsem druga zgodba. Ob bežnem srečanju, mislim da je bilo septembra 2004 na Celjske sejmu, mi je celo dejal, “da so moji grehi tako veliki, da mi niti Kučan ne more pomagati!”

Kako globoko sem mu v želodcu, je Milan Kučan pokazal danes ob vnovičnem bežnem srečanju. Že nekaj časa me pestijo peklenske bolečine zaradi hernie disci. In ker več bolečin nisem zdržal, sem danes šel po eno protibolečinsko injekcijo, pa še neke arcnije za lajšanje bolečin sem dobil v lekarni. Mimogrede sem v senci soboške Zvezde želel v miru popiti kavo.

Pa se pojavi Milan Kučan, ob njem njegov oproda Marjan Šiftar, in še Geza Vogrinčič, ki tudi sodi v Kučanov intimni krog. Mimogrede slišim Kučanovo opazko:”Glej Cipota, kako pije kavo!”

V miru spijem kavo, se dvignem, kakor se lahko človek, ki ga pestijo hude bolečine, vzamem arcnije in grem. “Ohoho, Cipot, kaj pa je s tabo,” dene Kučan. Pozdravim in vljudno odgovorim, da imam peklenske bolečine zaradi hernie. “To pa bo od hudobije,” je Kučanova pripomba.”Morda, verjetno pa ne od moje, ampak od tvoje,  sem jo dobil od tebe,” mu odgovorim in grem. Kaj vse so potem premlevali o meni, ne vem.

Vem pa, da bom še naprej kritično pisal o tem, kako je Milan Kučan uzurpiral celotno dogajanje ob 100 letnici združitve Prekmurja z matico. Da bom še vedno vztrajal na dejstvu, da je Kučan s tem, ko je odrekel pravico predsedniku Republike Borutu Pahorju govoriti na proslavi ob 100 letnici in to “čast” predal svojemu novemu izbrancu Marjanu Šarcu, ki mu je pač iz državnega proračuna zagotovil kakih 200 evrskih tisočakov, na nek način izvedel “mini državni udar!” Šarec bo celo pregledal častno četo Slovenske vojske, kar pritiče le suverenu, to pa je le monarh ali predsednik Republike,ki je hkrati tudi vrhovni poveljnik SV.

Boris Cipot

Mogoče vam bo všeč