Nekategorizirano

Celje: »Skupaj zmoremo več – način vsebinskega dela v najmanjših enotah lokalne samouprave«

V petek popoldne ob idealnem vremenu, na platoju med trgovino, pošto ter ostalimi lokali je potekalo srečanje krajank in krajanov Mestne četrti Slavko Šlander. Mestna četrt, ki je zelo blizu mesta, obenem pa dovolj odmaknjena, da sestavlja takšno celoto, ki je primerna za generacijsko sožitje med starejšimi in mladimi, med enimi in drugimi. 

Samo srečanje je bilo tako vsebinsko in organizacijsko zastavljeno, da je združevalo in družilo krajane v tem, kar jima je skupno in kaj jim je všeč. Kot je sam predsednik MČ Slavko Šlander, Mihael  Zver rekel, »da tukaj ni mesta politiki, strankam, tukaj imajo prednost ljudje, brez etiket in označb«. Na samem kraju se je slutila  želja po stikih in bogatenju le teh. Omenjeno  je bilo nujno potrebno sobivaje med generacijami, v vsakdanjem življenju in tudi v samem svetu Mestne četrti. To je v obeh primerih uspelo. V prihodnje naj govori jezik prizadevanja za boljše življenje in počutje krajank in krajanov, ter skrb vodstva Sveta Mestne četrti v času , ki ga imajo pred sabo. Mnogo tega so začeli, zastavili in dali pobude za spremembe, ki bi naj bile potrebne.

Prve resne rezultate pričakujejo jeseni. Potencial kot ekipa imajo, podporo okolja tudi.

Srečanje je potekalo v dobrem vzdušju, z humorističnimi vložki Štamperlijevega Pepija, s zborovskimi pesmimi   mešanega upokojenskega zbora  Celje. Preostal dela druženja  se je odvijal in iztekel ob glasbi in petju  Dua Mikola.

Vane K. Tegov

Mogoče vam bo všeč