Nekategorizirano

Migrantsko nasilje v BIH se stopnjuje: Množični pretep v Visokem, uporabljeni tudi noži

Poletna dogajanja okoli ilegalnih migracij dobivajo vsak dan nove razsežnosti. Tako se na zeleni meji8 med Slovenijo in Hrvaško, pa tudi v notranjosti držacve, vsak dan ujame po nekaj deswt migrantov. S policijskih uprav poročajo, da so v 48 urah (v času od ponedeljka do srede, 15.7.  – od 6. do 6. ure) prijeli 91 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Največ so jih prijeli na območju Policijske uprave (PU) Ljubljana.

Na mejni prehod Slovenska vas pa je včeraj pripeljal voznik osebnega avtomobila hrvaških registrskih oznak. V prtljažniku vozila so odkrili 2 državljana Bangladeša. 47-letnemu državljanu Hrvaške, ki je tujcema nudil pomoč pri nezakonitem prehodu, so odvzeli  prostost in ga pridržali. S kazensko ovadbo ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Državljana Bangladeša pa so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

V Visokem BIH peli migrantski noži!

Dve osebi sta bili poškodovani v množičnem pretepu med migranti v Visokem, tri pa so prepeljali na Policijsko postajo Visoko.

Iz operativnega centra Ministrstva za notranje zadeve Zeničko-dobojskega kantona so potrdili, da je okoli nakupovalnega centra Suša na Visokem okoli 18. ure prišlo do motenja javnega reda.

Spopadlo se je sedem migrantov. V njihovem spopadu so uporabili tudi nož, zato so dve osebi prepeljali v kantonalno bolnišnico v Zenici, tri pa so odpeljali na zaslišanje v policijsko postajo Visoko – povedali so nam.

Pripadniki policije Visokega so opravili preiskavo, obseg poškodb migrantov pa še ni znan.

Mogoče vam bo všeč