Nekategorizirano

Migranti znova uničujejo po grških otokih

NOV POŽIG
Še en oljčni nasad na grškem otoku Lesbos so pred kratkim uničili ilegalni migranti. Požgan nasad je bil v bližini migrantskega tabora Moira, največjega na otoku. Posadili so ga šele pred nekaj leti.
“Kaj vam lahko zdaj ponujata kmetijstvo in živinoreja?” se je vprašal Makis Pavlellis, lokalni prebivalec, ki je fotografiral številne primere brezobzirnega uničenja, ki so ga storili migranti.
Nelegalni migranti so na otoku že posekali na tisoče oljk, kot je že poročal Voice of Europe. Bilo je tudi veliko primerov, ko so muslimanski kriminalci pokradli in oskrunili cerkve, pa tudi napadali tako policijo kot domačine.
Grški otoki v Egejskem morju so že od začetka migrantske krize na udaru, uradno število ilegalnih migrantov, ki jih tam gostijo, pa je več kot 40.000. Približno polovica teh živi na otoku Lesbos. Večina migrantov v egejskih kampih je Afganistancev (49%), sledijo jim Sirci (19%) in Somalci (6%). 45% je odraslih moških, 22% žensk in 33% otrok.

NEMČIJA SPREJEMA
Nemčija je včeraj napovedala, da bodo iz grških otokov sprejeli več migrantov.Nemški minister za notranje zadeve, Horst Seehofer, je včeraj napovedal, da bo njegova država sprejela dodatnih 249 migrantov z grških otokov. Namen tega koraka je odpraviti prenaseljenost v migrantskih taboriščih, za katere velja, da so visoko ogroženi z izbruhi koronavirusa  zaradi pogojev, ki migrantom omejujejo potrebno zaščito. Seehofer je navedel, da je večina migrantov, ki jih bodo sprejeli, obolelih ali pa so majhni otroci.
Podobne trditve so bile v zvezi z migranti, ki so jih že sprejeli aprila, ampak so fotografije in videoposnetki pokazali, da temu ni tako.

Avtor. LuS

Mogoče vam bo všeč