Nekategorizirano

Je Kitajsko dosegel drugi val okužb s koronavirusom. Izbruh spet na tržnici?

Oblasti v Pekingu so uvedle karanteno v enajstih soseskah, potem ko so na tržnici Šinfadi potrdili okužbo z novim koronavirusom. Po celotni Kitajski je 57 novih primerov novih okužb, okuženi na tržnici so bili asimptomatski.

To je najvišje število novookuženih po 13. aprilu. V zadnjih 24 urah so potrdili 38 domačih primerov okužb, 36 pa v Pekingu, kjer so prvi primer okužbe potrdili v četrtek, ko sta okužena moška obiskala tržnico Šinfadi v pekinškem okrožju Fengtai.

Direktor tržnice je sporočil, da so virus odkrili na deskah za obdelavo lososa. Večje trgovske verige so v petek lososa umaknile iz prodaje, nekatere restavracije v mestu pa ga niso stregle. Tržnico so zaprli že v soboto, jo razkužili in izvedli množično testiranje vseh, ki so bili tam od 30. maja. Za zdaj so izvedli 517 testiranj, od četrtka je bilo 45 pozitivnih. Prav tako so vzeli okoli 2000 vzorcev z območja same tržnice. Kitajske oblasti ne vedo, kako se je virus na tržnici razširil.
V Pekingu se pripravljajo na morebitni drugi val okužb. Novi koronavirus je izbruhnil decembra lani v Vuhanu v kitajski provinci Hubej in se razširil po vsem svetu. Medtem ko je Kitajska kot prva država na svetu zajezila širjenje okužb, se je virus razširil po vsem svetu.

A glede na številke kitajskim oblastem ni za verjeti. Poznavalci pravijo, da so številke še mnogo, mnogo večje.

 

Mogoče vam bo všeč