Nekategorizirano

Med čakanjem na krono je princ Charles postal modni oblikovalec

Britanski prestolonaslednik princ Charles je ikona sloga. Moške revije, kot sta Esquire in GQ, so  bodočega kralja večkrat razglasile za najbolje oblečenega moškega na svetu.

Ni čudno, da se je 71-letni princ od Walesa po svoje odločil stopiti v oblikovalske vode.

Danes je bila svetu predstavljena kolekcija Modern Artisan – 18 luksuznih oblačil, deset ženskih in osem moških iz najkakovostnejših naravnih materialov, vsi narejeni v skladu z načeli trajnosti, ki jih princ zagovarja na vseh področjih življenja. Ko gre za oblačila, se je, kot je povedal za britanski Vogue, prestrašil “hitre mode”, kjer oblačila kupujejo in vržejo v razsutem stanju. Dejal je, da raje popravlja in prenavlja, kot da stvari vrže iz omare, dokaz pa so fotografije iz zadnjih desetih let, na katerih je princa vedno mogoče videti v dveh enakih plaščih.

Plašči, jakne, plašči, srajce in hlače iz kolekcije so bili ustvarjeni v okviru projekta Modern Artisan, ki ga financira The Prince’s Foundation v sodelovanju z italijansko Yoox Net-A-Porter, prek katere spletne strani bodo na voljo oblačila s podpisom kneževine. Ideja tega dolgoročnega sodelovanja je okrepiti tradicionalne veščine pri proizvodnji oblačil tako v Veliki Britaniji kot v Italiji.

Ves prihodek od oblačil, “narejenih tako, da trajajo celo življenje”, bo prek Princeve fundacije vložil v programe izobraževanja tekstila za mlade.

Mogoče vam bo všeč