Nekategorizirano

Matej Tonin izvoljen za predsednika NSi

V Grosupljem je danes potekal 12. kongres NSi, ki je bil posvečen volitvam v organe stranke. Novi predsednik je postal Matej Tonin. Kongresa se je udeležilo približno 500 delegatk in delegatov ter članov in simpatizerjev iz cele Slovenije, dogodku pa so prisostvovali tudi nekateri domači in tuji gostje. Kongres je bil volilne narave. Na mesto predsednika stranke je bil izvoljen mag. Matej Tonin, delegati so izvolili tudi 22 članski izvršilni odbor, nadzorni odbor in častno razsodišče.

Matej Tonin: Slovenija mora postati dežela priložnosti in zadovoljnih ljudi

Novi predsednik NSi je v Matej Tonin je v svojem nagovoru delegatom izpostavil, da je NSi odgovor na izzive, ki jih ima Slovenija. “NSi misli z rešitvami in programom resno. Slovenija mora postati dežela priložnosti in zadovoljnih ljudi,” je povedal novoizvoljeni predsednik mag. Matej Tonin.

Izpostavil je, da Slovenijo v prihodnosti čakajo številni izzivi, a če bo NSI v vladi bo država zagotovo uspešna. “Volitve bodo začrtale smer prihodnjega razvoja. Slovenija je lahko med 15. najuspešnejših držav na svetu, ko bo NSi dobila priložnost, da prevzame odgovornost v vladi,” je prepričan Tonin.

Poudaril je, da je program NSi, ki nosi ime Misli resno, namenjen delovnim in poštenim ljudem. Izpostavil je, da bo NSi največ poudarka namenila ureditvi zdravstva, višjim neto plačam ter enakim merilom za vse. Program “15 za 15” odgovarja na vse izzive slovenske prihodnosti. Med prioritetnimi področij je izpostavil zlasti posodobitev zdravstva in sodstva ter znižanje davkov.

Delegatom je spregovorila tudi nekdanja predsednica Ljudmila Novak

“Zahvaljujem se vsem za vsa leta podpore in pomoči pri vodenju slovenske krščanske demokracije. Vesela sem tudi, da smo na tej poti postali prijatelji,” je v svojem govoru na kongresu dejala nekdanja predsednica NSi Ljudmila Novak. V svojem govoru se je vsem zahvalila za vso pomoč, ki jo je bila deležna med njenim vodenjem stranke.

Povedala je, da novemu vodstvu popolnoma zaupa, saj se je po njenih besedah izkazalo. “Vesela sem, da stranko predajam v dobre roke. NSi ostaja kredibilna stranka z odličnim programom in sposobnimi ljudmi,” je povedala poslanka NSi in dodala: “Novo vodstvo je delavno in ima znanje. Zato jim zaupam.”

Zlati znak NSi za Andreja Kuzmana in Marjan Bajt

Kongres NSi je podelil tudi nagrade in priznanja. Zlati znak NSi sta prejela Andrej Kuzman (posthumno) in Marjan Bajt. Srebrni znak NSi so prejeli Milan Cofek, Marija Žabjek, Janez Rožmarin in Rafael Cepič. Bronasti znak NSi so prejeli Janez Kovačič, Jože Berlec, Jožica Dobrotinšek, Janez Jurca, Franc Novak, Franc Koželj in Franc Vranetič.

Modro priznanje so prejeli Štefan Krampač, Maja Strnad, Boris Kham, Anton Hromec, Igor Pigac, Karolina Korenčan, Janez Svetek in Mojca Sojar. Občinski odbor leta 2018 pa je postal MO Maribor.

Mogoče vam bo všeč