osveščanje potrošnikovtehnologijaVeč

Mastercard v Stockholmu odpira globalni Laboratorij trajnostnih inovacij za podporo strankam in zagonskim podjetjem pri spremembah

Mastercard je naznanil odprtje globalnega Laboratorija trajnostnih inovacij (Global Sustainability Innovation Lab) s sedežem v Stockholmu na Švedskem. Laboratorij se bo osredotočal na rešitve za opolnomočenje podjetij in potrošnikov pri spreminjanju njihovih načinov proizvodnje, distribucije ter nakupovanja izdelkov in storitev. Stockholm so izbrali kot mesto, ki je že dolgo vodilno na področju trajnostnih inovacij in s tem hkrati podprli Zeleni dogovor Evropske unije.

Mastercard snuje novo prihodnost poslovanja

Odprtje prostorov novega laboratorija je napovedano za pomlad 2022. Medtem pa v laboratoriju že potekajo raziskave in razvoj, kjer sodelujejo v ta namen zaposleni v podjetju Mastercard, partnerji iz zagonskih podjetij in potrošniki. Med prednostnimi nalogami laboratorija bo tudi delo na Mastercard kalkulatorju ogljičnega odtisa z namenom zagotoviti njegovo popolno implementacijo pri strankah. Ta je namreč zdaj postal del globalnega omrežja podjetja. Pri razvoju bo podporo nudilo tudi švedsko fintech podjetje Doconomy, ki je razvilo kalkulator.

Mastercard kalkulator ogljičnega odtisa

Kristina Kloberdanz, direktorica za področje trajnostnega razvoja pri Mastercard je povedala:

Nujno potrebujemo spodbujanje inovativnih rešitev v praksi, da bi dosegli cilje glede globalnih podnebnih sprememb. Z nadaljnjim razvojem bolj trajnostne digitalne ekonomije nam bo Laboratorij trajnostnih inovacij omogočil soustvarjanje stabilnega portfelja okoljsko prijaznih rešitev. Te bodo vse deležnike – tako podjetja kot potrošnike – združile v aktivnostih za uresničevanje podnebnih ukrepov.

Kako nove tehnologije uporabiti za reševanje okoljskih izzivov

Medtem ko si vse več potrošnikov želi ukrepati na področju ohranjanja okolja, se bo laboratorij še posebej osredotočal na rešitve, ki omogočajo trajnostno trošenje, a hkrati si bo prizadeval tudi za povečanje vidnosti in sledljivosti izdelkov, ki imajo pozitiven učinek tako na ljudi kot na planet. Poleg prej omenjenega nadaljnjega razvoja kalkulatorja, bo med drugim potekalo tudi raziskovanje, kako lahko rešitev Mastercard Provenance še nadalje izboljšuje transparentnost. Ne le na področju vpliva na družbo, temveč tudi pri okoljskih iniciativah, kot je omogočanje sodelujočim v dobavnih verigah, da sprejemajo odločitve za bolj trajnostno proizvodnjo dobrin.

Nov Mastercard laboratorij razvija rešitve na podlagi izkušenj z inovacijami na področjih, kot je finančno vključevanje ter bo raziskoval, kako je mogoče nove tehnologije, kot so 5G ter kvantna in napredna umetna inteligenca, uporabiti za naslavljanje okoljskih izzivov. Laboratorij sestavljajo središče za raziskave in razvoj, ki se osredotoča na rešitve za trajnostne oskrbovalne verige in trošenje, platforma “laboratorij kot storitev” za srečevanje partnerjev in potrošnikov pri soustvarjanju trajnostnih rešitev s skupnimi vrednotami ter središče izkušenj Mastercard za praktično predstavitev izdelkov v živo in osebno srečevanje.

 

vir: https://www.blog.uporabnastran.si/2021/09/27/mastercard-v-stockholmu-odpira-globalni-laboratorij-trajnostnih-inovacij-za-podporo-strankam-in-zagonskim-podjetjem-pri-spremembah/

 

Mogoče vam bo všeč