Dogodki in prireditveGospodarstvoizobraževanjeSlovenijaV fokusu

Izvedena je bila poslovna konferenca Mednarodno povezovanje lokalnega podjetništva – Slovenska podjetnost kroži prek meja

V sredo, 6. oktobra 2021, se je v Novem mestu odvila dvodnevna poslovna konferenca Mednarodno povezovanje lokalnega podjetništva – Slovenska podjetnost kroži prek meja. Dogodek sta organizirala Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu ter Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine v sodelovanju z Območno obrtno-podjetniško zbornico Novo mesto, Zavodom Novo mesto in Razvojnim centrom Novo mesto.

Prvi dan so zbrane v dvorani in na spletu pozdravili podžupan mestne občine Novo mesto Boštjan Grobler, ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch ter predsednik Državnega sveta Republike Slovenije Alojz Kovšca.

Osrednji del konference je bil posvečen izmenjavi izkušenj, mnenj in dobrih praks. Na treh omizjih so se zvrstili sogovorniki z različnih področij dela in različnih držav, vsem pa je bilo skupno, da so pri svojem delu zelo uspešni in da so – Slovenci.

V četrtek 7. oktobra 2021, so udeleženci obiskali nekatera uspešna podjetja v regiji. Gostje iz tujine in Slovenije so si ogledali podjetja Bobič Yacht Interior d.o.o., Roletarstvo Medle d.o.o. ter destilarno in čokoladnico Berryshka.

Na povezavi je na voljo kratek prispevek o poslovni konferenci Slovenska podjetnost kroži prek meja – Mednarodno povezovanje lokalnega podjetništva.

Vabljeni k ogledu!

vir: https://www.gzdbk.si/si/aktualno/novice/?id=5007&l=2021

 

 

Vir: Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu

Mogoče vam bo všeč