Nekategorizirano

Martin Milec suspendiran!

Bočni branilec Maribora Martin Milec je bil pozitiven na doping kontroli po tekmi s Colerainom. UEFA ga je kaznovala s štirimesečnim suspenzom.

V Mariboru so uspeli vse do današnjega dne uspeli zamolčati dejstvo, da je bil Martin Milec pozitiven na doping kontroli po tekmi s Colerainom. Nekdanji slovenski reprezentant je padel v nemilost Evropske nogometne zveze (UEFA), ker je test zaznal prepovedano substanco fenoterol.

Mariborski klub je danes, ko je prejel dokočno informacijo v zvezi s primerom, ki so ga v klubu skušali UEFA pojasniti s pomočjo dokumentacije, sklical izredno tiskovno konferenco, na kateri je bilo predstavljeno ozadje primera. Poudarjeno je bilo, da Martin Milec omenjene snovi ni vnesel, ker bi želel izboljšati svoje športne rezultate, temveč zaradi zdravstvenih razlogov. Evropska nogometna zveza (UEFA) ga je suspendirala za štiri mesece, v pogon se lahko vrne šele 19. marca.

“Kot je razvidno ob višini izrečene kazni, ki sodi med milejše, gre za zaplet ob uporabi splošnega zdravila. Martin Milec ima v obdobju avgust-september težave z astmo. Ko je uvidel, da mu prejšnje zdravilo Ventolin ne pomaga, mu je bila predpisana menjava zdravila. Novo zdravilo Berodual je jemal od poletja 2020 in na tekmi s Colerainom bil izžreban za dopinško kontrolo, kjer je v skladu s pravili prijavil zdravila, ki jih uporablja. S strani kluba smo podali celotno dokumentacijo, z vsemi zdravniškimi izvidi, ki pričajo o pojavnosti bolezni in Uefa je Martinu z najvišje možne kazni, ki za prve dopinške primere znaša 4 leta, predpisala kazen 4 mesecev.

Disciplinski organ UEFA je odločil, da je bilo zdravilo Berodual in s tem prepovedana učinkovina fenoterol, vnesena nenamerno, kar ponazarja tudi višina izrečene kazni. Torej ne z željo izboljšati športne rezultate, ampak za način zdravljenja bolezni.”

Milec bo zdaj samostojno treniral vse do meseca marca. Priznal pa je, da je za njim negotovo obdobje, ko je vedel, da postopek teče.

“Za menoj sta dva najtežja, peklenska meseca v moji karieri. Gotovo sem jaz tisti, ki mi je v tem primeru najtežje. Zgodila se je neverjetna napaka z vseh strani. Menil sem, da je uporaba predpisanega zdravila za moje težave, ki se najbolj pojavljajo v obdobju ob koncu poletja, dovoljena. Zdravilo sem vzel v prepričanju, da ne kršim nobenih pravil. Krivda je ne glede na okoliščine v tem primeru delno tudi moja, za kar prevzemam del odgovornosti in sprejemam kazen. Sem pa zdravilo vzel predvsem in izključno zaradi zdravljenja moje bolezni, ki se v tem obdobju leta najbolj pojavi. Ničesar nisem v nobenem trenutku skrival, prav zato mi v klubu vsi ves čas stojijo ob strani,” je dejal Milec.

Dodal je še: “Nikdar v preteklosti nisem in nikdar v prihodnosti ne bom niti pomislil na to, da bi posegel po kakršnemkoli poživilu z namenom, da bi bil boljši na igrišču. To sem jemal, da sem lahko normalno treniral in igral. Morda bodo zdaj ljudje ob tej informaciji imeli drugačne pomisleke, toda to je celotna resnica. Med čakanjem na razplet sem imel čas za razmislek in ugotovitev je tudi zdaj enaka: imam mirno vest, saj nisem namerno vzel ničesar prepovedanega. Odkar sem začel s profesionalnim igranjem nogometa, čutim te težave. Žal mi je, da je prišlo do tega. Vem, da bo ta primer pomenil določen madež na moji karieri, a hkrati vem, da nisem naredil ničesar narobe. Kar vedo tudi v klubu in vsi moji najbližji, kar je zame v celotni neprijetni zgodbi najpomembnejše.”

Poroča portal: nogomania.com

Mogoče vam bo všeč