Nekategorizirano

Marjan Podobnik: Zavržno je, da mediji, zvesti “globoki državi,” na križ nabijajo tiste, ki so uvozili zaščitne maske!

To je link do videozapisa na spletni strani 24.ur.com, v katerem predsednik SLS Marjan Podobnik odgovarja na obtožbe, da naj bi posredoval pri Državnih blagovnih rezervah, da sklenejo pogodbo s podjetjem Dobnik Trade iz Slovenske Bistrice. Prizna, da je posredoval in da je ponosen, ker je pomagal Sloveniji pridobiti milijon mask ustrezne kakovosti po zelo ugodni ceni. V dobrih 15 minut dolgem intervjuju za 24ur.com je zavrnil vse obtožbe na svoj račun, zato pa obtožil “globoko državo,” da preko medijev obračunava s tistimi, ki so v tako izrednih razmerah uspeli državi zagotoviti potrebne zaščitne maske in drugo zaščitno opremo. Vsi ti kritiki pozabljajo, da je da pri nabavah zaščitne opreme Slovenija tekmovala z velikimi državami, ki jih sicer nikoli ne bi mogli premagati.

Čeprav je bil javno izpostavljen, pa v oddajo Tarča Marjana Podobnika niso povabili. Tudi videozapis na 24ur.com je bil “skrit!”

Link do videozapisa na 24ur.com pogovora z Marjanom Podobnikom. Nujen ogled! 

(https://www.24ur.com/video video=62412025&pageScroll=false)

Izjava Marjana Podobnika:

»Res je, da sem na pobudo župana Slovenske Bistrice, ki je iskal možnosti za čimprejšnjo preskrbo občine in drugih z zaščitnim materialom, posredoval za angažiranje podjetja Dobnik Trade d.o.o. iz Slovenske Bistrice.

Res je, da sem zaradi hude stiske ne le občinskih podjetij, pač pa predvsem bolnišnic, domov za starejše in prebivalstva nasploh, kontaktiral meni znane vplivne osebnosti, da bi Slovenija čimprej prišla do kakovostnega zaščitnega materiala po čim ugodnejši ceni.

Res je, da sem zelo povzdignil glas pri pogovoru z dosedanjim direktorjem blagovnim rezerv Antonom Zakrajškom (ki ga sicer spoštujem kot korektnega človeka in dolgoletnega župana naše občine Velike Lašče). To sem storil zaradi skrajne ogorčenosti, ker je zaradi zavlačevanja nekaterih njegovih podrejenih prišlo do enomesečnega zamika pri dostavi kakovostnih zaščitnih mask po najugodnejši ceni v Slovenijo, v tem času pa so ljudje že umirali, mnoge bolnišnice in domovi za starejše pa so mrzlično iskali potrebno zaščito za zdravstveno in drugo osebje in za njihove varovance. Zaradi zamika končnega podpisa pogodbe je namreč podjetje, ki bi sicer lahko že pred 20. marcem dostavilo zaščitne maske, najprej izgubilo rezervirane maske v Turčiji, nato pa še dogovorjene maske v Indiji (ker se je ravno v tem času zaprl prosti izvoz zaščitnih mask) in so morali skupaj z drugimi čakati na izvoz in prevoz tretjih rezerviranih mask, in sicer na Kitajskem. Dobava dogovorjenih mask se je tako zavlekla za več kot štiri tedne, še vedno pa je bila v časovnem okviru dogovorjenega. 

Vse to je res in ponosen sem na opravljeno delo, s katerim se nisem javno hvalil. Izražam tudi spoštovanje Vladi RS in vsem, ki so se na bolj ali manj odgovornih mestih izpostavili za zaščito življenj in za skupno dobro.

Sprevrženo je, da se tiste, ki smo skušali in tudi uspešno pomagali pripeljati nujno potrebno zaščitno opremo v času največje stiske v Slovenijo in to ustrezne kakovosti in po najugodnejši ceni, sedaj meče v isti koš z različnimi vojnimi dobičkarji, ki vedno priložijo svoj lonček v takih časih, posebno pa so vznemirjeni, ko se ugotovi, da je možno potrebni zaščitni material ali drugi material ali uslugo celo preko posrednikov dobiti v Slovenijo po nekaj deset ali celo do sto in več odstotkov nižji ceni, kot so njihove ponudbe. Ravno ti vojni dobičkarji so skupaj oziroma kot neodgovorni del sedanje opozicije glavni naročniki pogroma proti Vladi RS zaradi zaščitne opreme.

Priča smo stanju, ko se je predsednik prejšnje Vlade RS Marjan Šarec neodgovorno umaknil tik pred pandemijo COVID-19, novi Vladi RS pa poleg druge nepripravljenosti prepustil prazna skladišča. Sedaj pa skupaj z nekaterimi drugimi opozicijskimi strankami napada Vlado RS, ki je v izredno zahtevnih razmerah uspela pridobiti zaščitno opremo in ki dokazano uspešno obvladuje pandemijo COVID-19. Čas je, da si nalijemo čistega vina. Pristojni organi in preiskovalne komisije naj ugotovijo dejansko stanje tako glede nabave zaščitnega materiala kot tudi celotnega dogajanja pri drugih nabavah in javnih naročilih v Sloveniji. Rezultat celovitega pregleda tega stanja bo za mnoge presenetljivo velik prihranek proračunskih sredstev. Tudi sam se pripravljen kadar koli in kjerkoli sodelovati ali se soočiti s katerim koli predstavnikom sedanje ali prejšnjih Vlad RS ali z drugimi odgovornimi osebami, saj bi tako soočenje zanesljivo razkrilo številne razloge in nosilce stomilijonskih mesečnih oškodovanj davkoplačevalcev, zaradi česar je v Sloveniji po nepotrebnem na sto tisoče ogroženih, sramotno nizko plačanih in obupanih.«

Že včeraj sem zapisal, da je s Tarčo nacionalna RTV Slovenija napovedal, da bo medijski pokrovitelj Marjanu Šarcu in stricem iz ozadja za rušenje sedanje vlade Janeza Janše. 

Mogoče vam bo všeč