Nekategorizirano

Kje v Mariboru greste lahko na sladoled?

V začetku tedna je bila sicer še prisotna dilema, ali je dovoljena tudi prodaja sladoleda, a so nato na ministrstvu za gospodarstvo skupaj z NIJZ v torek objavili dodatna pojasnila, nakar dileme ni bilo več. Kakor drugod morajo torej poskrbeti za čim manj osebnega stika, nad vitrinami imajo nameščena dodatna pleksi stekla in opozorila o tem, da je treba upoštevati razdaljo. 

“Danes je vesel dan za nas, ker smo lahko odprli. Upamo, da zadeva počasi steče, četudi je to po kapljicah,” je včeraj malo po odprtju povedal Ali Demiri, lastnik slaščičarne Borovnica. Najprej je zaživel njihov kiosk na Titovi cesti, nato še lokal na Trgu Leona Štuklja. Njihova vitrina ponuja polno mero okusov sladoleda, na voljo je tudi kava, vse za zraven.

Kakor drugod morajo torej poskrbeti za čim manj osebnega stika, nad vitrinami imajo nameščena dodatna pleksi stekla in opozorila o tem, da je treba upoštevati razdaljo. Da to ni “tisto ta pravo”, je včeraj nekoliko potarnal Lirim Demiri, vodja sladoledarne Pikapolonica na Partizanski cesti. Očitno Lirim Demiri ne ve za epidemijo v Sloveniji.

Na kiosku Lastovke so včeraj še popravljali streho, odprli pa so že sladolednici pri Starem mostu in na Smetanovi ulici. Kako so ljudje pogrešali sladoled, pa je v sredo popoldne pričala stalna dolga vrsta pri sladoledarni Bum na Teznem, kjer so se med prvimi opogumili z odprtjem, prav tako je v sredo že ponujala sladoled Teta Frida v lokalu v Slovenski.

Mogoče vam bo všeč