Nekategorizirano

Mariborski župan Arsenović, podpohorski Zoki, ima v srcu zeleno in ne vijolično barvo

Vsa opozorila v predvolilnem času, da kandidat propadajoče Cerarjeve SMC za mariborskega župana v srcu ne nosi vijolične barve, temveč zeleno ljubljanskega župana Zorana Jankovića, postajajo “meso” s sprejemanjem mestnega proračuna za leto 2019. Le politični anafalbet ali pa skorajda “sovražnik” vijolične barve, bi si kot župan upal potegniti usodne poteze v mestu, ki živi “za” in “z” vijolično barvo, z nogometnim klubom Maribor. In prav to je “uspelo” Cerarjevemu županu Saši Arsenoviću, ki je iz osnutka letošnjega mestnega proračuna gladko zbrisal denarna sredstva za prenovo zahodne tribune stadiona v Ljudskem vrtu. 

Vse skupaj je seveda slaba novica za vijoličaste, ki so bili prepričani, da bodo letos končno dobili novo zahodno tribuno Ljudskega vrta. “Veseli nas, da potekajo po predvidenem načrtu dela pri ureditvi južnega in severnega podtribunja, žal pa pri prenovi stadiona ne moremo govoriti o optimalnih rešitvah za NK Maribor. Po odločitvi o preložitvi prenove zahodne tribune pogled v prihodnost Ljudskega vrta po organizacijski plati ni prijeten. Vsi se dobro zavedamo, v kakšnem stanju je objekt v obstoječi obliki, zato smo že večkrat opozarjali na pereč problem in pozivali k ustrezni rešitvi. Da bi zagotovili osnovne kriterije, smo z vmesnimi posegi in lastnimi finančnimi vložki podaljševali možnost igranja tekem za evropske pokale v Ljudskem vrtu. Preložitev del na zahodni tribuni pomeni, da je verjetno letošnje leto zadnje, ko bomo še lahko igrali kvalifikacijske tekme za uvrstitev v evropska tekmovanju na domačem stadionu. Je pa zelo vprašljivo, kaj bo ta odločitev pomenila za poletje 2020,” je za Večer komentiral tiskovni predstavnik vijoličastega kluba Željko Latin. 

Osnutek mariborskega mestnega proračuna je ocenjen na več kot 136 milijonov evrov. Zanimivo pa je, da se prenova zahodne tribune Ljudskega vrta pomika v leto 2020, saj je za leto 2019 predvidenih le 96 tisoč evrov za pripravo investicijske dokumentacije. Hkrati bo 2,8 milijona evrov namenjeno za dokončanje prostorov pod severno in južno tribuno mariborskega stadiona.

Ob takšni “protivijolični” odločitvi župana Arsenovića se človek vpraša ali so z zeleno barvo “prevzeti” tudi Arsenovičevi koalicijski partnerji v mariborskem parlamentu?! Vsi so se namreč v predvolilnem časo trkali po prsih, kako jim je za Maribor in Mariborčane, z molkom oziroma s potrditvijo Arsenovičevega rezanja proračuna na račun NK Maribor in konec koncev tudi mariborskih ljubiteljev nogometa, pa so vsi ljubljansko “pozeleneli!” Za Vijolične pa bo prav gotovo zelo ponižujoče in sramotno, če bodo morali kot državni prvaki, tekme v ligi prvakov oziroma v evropskiligi igrati na ljubljanskem stadionu v Stožicah.  

Arsenovič naj bi navijačem “vzel” tudi brezplačni prevoz na tekme

Arsenovič je Mariborčanom vzel brezplačni avtobus v času nogometnih tekem na ljudskem vrtu. Potem, ko so se navijači NK Maribor navadili, da lahko v času pred in po nogometni tekmi uporabijo nogometno vstopnico kot brezplačno vozovnico za mestni avtobusni promet, je novi mariborski župan mariborskim navijačem odvzel tudi to ugodnost! To so na družbenih omrežjih ugotovili tudi številni navijači.

Si bo po vsem tem Saša Arsenovič še upal stopiti na VIP prostor stadiona v Ljuskem vrtu. Sam dvomim, da bo tam željen gost!? Preostane mu VIP prostor ob njegovem idolu, ljubljanskem županu Jankoviću, ampak le na stadionu v ljubljanskih Stožicah.

Boris Cipot 

Mogoče vam bo všeč