Nekategorizirano

Mariborskega podjetja April ni več, ni ne plač, ne regresa

Žalostno, a resnično. Direktor tekstilnega podjetja April, ki ne izplačuje plač in regresa, je tik pred silvestrovim zaposlenim poslal pošto, da jih ne potrebuje več, in jim predlagal, naj sami vložijo izredne odpovedi delovnega razmerja. Kot bi se delal norca.
 
Šiviljam v mariborskem tekstilnem podjetju April je praznične dneve pokvarilo šokantno sporočilo direktorja. Namesto novoletnega voščila so prejele dopis, spisan tik pred silvestrovim (30. decembra), nedavno imenovanega direktorja za organizacijo, splošne in pravne zadeve Davida Šege, sicer razvpitega nekdanjega mariborskega odvetnika.
Neprimeren in izredno ponižujoč odnos poslovodstva podjetja, ki je zraslo na pogorišču Pika, se vrstijo že dolgo časa. Kršitve je ugotovila tudi inšpekcija, a nihče ni ukrepal. Le zakaj?
 
Po zapisih Večera, jim je ustanovitelj  družbe in lastnik  Ljubo Javoršek kar, po telefonu zabrusil: “Kar ste si skuhale, to požrite. Dela za vas ni.” Grozi tudi s tožbami in pravi, da so za nastalo situacijo krivi novinarji, inšpektorat, sindikat, zdravstvo, banke in nespoštovanje delovnih obveznosti. Delavke pa so se odpravile na inšpektorat za delo, kjer dlje od pojasnila, naj se vrnejo v ponedeljek, ko bodo uradne ure, niso prišle. Na policiji so podale prijavo. Razmišljajo, tudi da bi vložile predlog za stečaj Aprila, če že tega ne naredi poslovodstvo in nobena od državnih institucij, ki spremljajo dolgotrajno agonijo.
 
A pomaga jim zaenkrat prav nihče!

uredništvo/vfokusu

Mogoče vam bo všeč