Nekategorizirano

Mariborčani, župan Arsenovič vas bo tudi v letu 2020 dodatno udaril po žepu! Napoved novih podražitev komunalnih storitev!

Mariborčani so si prvo leto vladanja župana Saše Arsenoviča po eni strani zapomnili po seriji podražitev praktično vseh komunalnih storitev, od odvoza smeti, preko parkioranja na javnih površinah, do višjega komunalnega prispevka. Po drugi strani pa jih je Arsenovič “presenečal” s številnimi škandali, ko je svojim poslovnim in političnim “prijateljem” na stežaj odprl vrata do javnega proračunskega denarja. Decembrski epilog je bil sicer zanj boleč, saj so ga v javnomnenjski anketi “njegovi” Mariborčani v “njegovem” hišnem časopisu Večer označili za najslabšega župana v novejši zgodovini Maribora. 

Preberi še: https://vfokusu.com/post/503989/ekskluzivno-iz-zupanovega-kabineta-je-saso-arsenovic-izgubil-zivce-in-naposled-pokazal-svoj-pravi-obraz

Pred dnevi so Arsenoviču “neznani” Limbušani z nočno namestitivijo transparenta na ograjo delovišča na Arsenovičevem, sicer Glavnem trgu, opozorili, da je tudi Limbuš del Maribora, enako kot Razvanje, Radvanje in še katero primestno naselje, do katerih goji župan več kot mačehovski odnos.

Preberi še: https://vfokusu.com/post/503970/obnova-mariborskega-glavnega-trga-donosna-le-za-

Novo leto, nove podražitve

Na županovi mizi se se te dni že znašle priprošnje, bolje rečeno zahteve njegovih/občinskih javnih podjetij po novih podražitvah storitev. Mariborski vodovod je tako občini že poslal predlog za osem odstotno podražitev oskrbe z vodo, kar bi ceno kubičnega metra pitne vode podražilo za šest centov, z 68 na 74 centov (brez DDV). Ob tem je Mariborski vodovod občini predlagal tudi dvig omrežnine s sedanjih 3,41 evra na 3,66. Povprečno gospodinjstvo v Mariboru, ki mesečno porabi 16 kubičnih metrov vode, bo, če bo mestni svet predlog potrdil, za pitno vodo na mesec plačevalo 1,21 evra (brez DDV) ali 1,33 evra (z DDV) več kot doslej.

Dvig cen je občini predlagal tudi Nigrad. Cena odvajanja odpadnih voda bi se tako lahko zvišala za deset odstotkov, kar bi povprečno gospodinjstvo, ki porabi 16 kubičnih metrov pitne vode, stalo dodatnih 48 centov mesečno. Preostali dve postavki na Nigradovem računu, omrežnina in čiščenje odpadne vode, slednjo Nigrad zaračunava v imenu upravljavca Centralne čistilne naprave v Dogošah, družbe Aquasystems, ki nima zaposlenih, ki bi prejemali minimalno plačo, naj bi za zdaj ostali nespremenjeni.

Cene bo dvignilo tudi Pogrebno podjetje Maribor. To je občini predlagalo zvišanje grobnine za enojni grob za 5,7 odstotka, letno naj bi torej najemniki namesto dosedanjih 20,19 evra plačevali 21,38. “Grobnina za enojni grob je bila določena že leta 2012 in še zdaj znaša 6,30 evra manj od cene, ki bi jo morali doseči, če bi želeli pokriti zgolj neposredne stroške. Grobnine na pokopališčih v upravljanju Pogrebnega podjetja Maribor so namreč med najnižjimi v Sloveniji. Če bo mestni svet potrdil predlog za zvišanje cen, bodo za dobrih 30 evrov naprej dražji tudi pogrebi.

Vprašanje je ali bosta z zahtevami za dvig cen pri Arsenoviču potrkala še Snaga in Marprom. Ne glede na to je že zdaj povsem na dlani, da postaja življenje v Mariboru vse bolj zasoljeno, dražja pa postaja tudi smrt!

Mogoče vam bo všeč