izobraževanjeSlovenijaŠportV fokusu

Maks Perčič na radarju NHL (hokejskih) skavtov

17-letni Maks Perčič se je pred kratkim preselil na Finsko, kjer s klubom Kiekko-Espoo v ekipi U20 igra v eni izmed najmočnejših mladinskih lig na svetu. Maks se je dokazal tudi na predzadnji tekmi svoje ekipe, ko je kar dvakrat zatresel mrežo nasprotnikov. Potrditev dobrega dela in dodatna motivacija pa je prišla včeraj, ko je postalo aktualno. Pod njegovimi podatki na spletni strani https://www.eliteprospects.com/ veseli napis: “Prospect eligible for the 2022 NHL Entry Draft.” Maks je tako prišel na “radarje” NHL skavtov, ki ga bodo spremljali skozi celotno sezono.

Maks Perčič“Od malega sem si želel, da bi bil “draftan” v ligo NHL. Tudi to, kar je zapisano, seveda na koncu ne pomeni, da bom izbran na draft. Ampak nek začetek je. Opazujejo me in sem na dobri poti. Zagotovo neka dodatna motivacija zame. Treniram tako  zmeraj na 100 %, ampak ti to da še dodaten zagon in ti pokaže, da odrekanja niso zaman.”

Maksov profil na strani elite hockey prospects si lahko ogledate TUKAJ.

Njegova ekipa je sicer malo slabše začela sezono.

“Pripravljalne tekme smo igrali dobro. Imel sem nekako občutek, da smo se dobro ujeli. Zdaj smo začeli in je bila prva tekma proti lanskim prvakov, ki se ni najboljše končala. So nas nadigrali. Na drugi tekmi bi morali zmagati, ampak smo v napeti tekmi na koncu popustili. Naslednjo tekmo se je odprlo meni, ko sem dvakrat zadel, vendar se nam na koncu ni izšlo. Tako ekipno nismo najbolje začeli, sem pa sam zadovoljen s svojimi igrami. Zmeraj je lahko še bolje, ampak vem, da sem na pravi poti. Rezerve so in vem kaj moram narediti, da vse skupaj izboljšam.”

Maksu sicer želimo čim boljšo sezono ter uresničitev njegovih sanj.

vir: Proelium športna agencija

Mogoče vam bo všeč