Nekategorizirano

Makedonija-Balkan-ka ali kako se kupujejo glasovi kot paprika na tržnici

Po že znani tehnologiji kupovanja glasov, ki smo  spoznali in  slišali na posnetkih,  ki jih nam je razkrila La verita, je  ta »pristop« ponovno  aktiviran v Strumici, domačem poligonu Zorana Zaeva, kjer za operativo skrbi njegov brat Vice  Zaev, poroča makedonski portal Infomax,  ki je izvedel od svoji zaupnih virov v Strumici.

Kot se navaja iz  zaupnih virov pravzaprav je celo ista ekipa ko to počne. Dober mesec nazaj je pisec teh vrstic  na lastna ušesa in oči spremljal (video zapis je bil v turščini) in slišal dobesedno da: »Pojdite  naprej za vogalom tam je kombi, čaka  na vas, dvigneš paket te zapišejo in greš domov. Kasneje,  ko bo treba  bodo prišli in rekli kaj je potrebno narediti. Zoran  Zaev je poslal robo.« Enako je tudi danes. V romskem naselju delijo lažno propagandno gradivo, delijo denar, pokrivajo zaostale denarne obveznosti prebivalcem romskega naselja. Lahek plen so seveda po Zaevu, Romi ki so šibkega gmotnega stanja. Tam vztrajajo,  da jih bo čim več, še kakšnega sorodnika od pripeljejo  drugod celo iz druge države,  začasno »pomakedoničijo«, ko je konec pa gre nazaj  v svojo izvorno deželo.  Pri Romih, ki pravzaprav niso  nikoli zadosti preskrbljeni , je znano da živijo v slabih objektih, se  je večkrat dogajalo da se pogajajo do takrat dokler ne dobijo  »več«.  Denar ki je namenjen za glasove od morebitnih »trdnih« pogajalcev, se nadomešča z gradbenimi materiali za gradnjo in dokončanje domov ali pa  za priključitev na komunalno infrastrukturo. Dvojec Zaev ima, kot pravijo poznavalci, zelo razvejano mrežo. Prav tako nam je uspelo da  bi se naj policija močno trudila da resnično pride na sled in otipljiv morebitni rezultat. Ali se bo to v resnici zgodilo, bomo zvedeli kmalu.

V tem času, kljub hudo resnemu številu okužb poteka kampanja, ki je unikum da  prav v tem času imajo osrednje balkanske države volitve kjer se odločajo o prihodnosti njihovih državljanov v naslednjih štirih letih.

COVID 19 slika za 7. Julij  v R. S Makedoniji je:

120 novih okuženih na COVID 19, skupno število diagnosticiranih je 7224,  na novo pozdravljenih 125, žal tudi  5 umrlih, tako d je sedaj skupno število umrlih  351.  Tokrat jim je uspelo testirati 1367 oseb. Trenutno  še aktivnih pozitivnih je 3569.

Vane  T.Costa

 

 

Mogoče vam bo všeč